Campió Júnior de raid

Biel Miranda, d’Orís, guanya el campionat nacional a Olost amb el cavall Tridenta-Peu. EL 9 TV l’ha anat a conèixer una mica millor

12/07/2023
Orís

Osona continua sent pionera en raids. El darrer a apuntar-se al carro de campions de curses de resistència ha estat Biel Miranda, d’Orís, aconseguint, amb només 18 anys, el Campionat de Catalunya Júnior de raid en una distància de 100 quilòmetres. Ho ha fet amb el cavall Tridenta-Peu, en un campionat que es va disputar a Olost fa unes setmanes.

Hi van prendre part un total de 22 binomis i quatre equips. A la primera fase Miranda acompanyat de Gil Costa, amb Cibeles-EA, es van posar davant traient un avantatge de 4min sobre un grup de cinc i més de 10min sobre la resta de participants.

Poc més tard, Miranda ja es va quedar sol al capdavant de la cursa i a la segona meta el quintet perseguidor ja va entrar a uns 8 minuts i la resta a més de 40 minuts. D’aquesta manera, el genet d’Orís arribava a la meta final traient més de 20 minuts a la segona classificada i adjudicant-se així el campionat i la medalla d’or.

Miranda comenta que “la carrera em va anar molt bé des del principi, tant el cavall com jo ens vam sentir molt còmodes i tot va anar a favor i a un molt bon ritme que ens va permetre arribar sols”. El jove genet es mostra molt content amb la victòria ja que “és la primera vegada que aconsegueixo un campionat”. Miranda té clar que la gran culpable d’aquest èxit és Tridenta-Peu, un cavall que el seu pare va comprar i que té 8 anys: “En aquest esport tot depèn de l’animal. Tu et pots haver entrenat molt, però per molt que hagis fet qualsevol petit detall que li passi al cavall et pot engegar a norris tota la feina feta”.

De moment, aquest any amb Tridenta-Peu –que va estar molt temps sense competir per una lesió– li estan acompanyant els resultats. Explica que “la vam domar nosaltres, és molt mimada i tots els resultats són súper positius”, i afegeix que “són moltes hores d’entrenament però has de vigilar de no passar-te amb el cavall”.

Miranda fa tres anys que competeix en aquesta especialitat, una afició que va heretar del seu pare. Les properes curses seran a Ripoll, a finals d’agost; a Vic, pel setembre, i a Santa Susagna, a la tardor, per posar punt final al que haurà estat una gran temporada per al jove d’Orís

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 160 persones.