El Castell, inexpugnable

El CB Vic-UVic guanya l’últim partit de la temporada contra el Moncayo a casa i acaba sense cap derrota com a local

27/04/2023
Vic

El CB Vic-UVic ha fet del pavelló Castell d’en Planes un fortí inexpugnable aquesta temporada. Tot i que els vigatans ja no podien pujar de categoria, amb la victòria que van aconseguir dissabte contra el Moncayo van tancar el curs sense haver perdut cap partit a casa.

Malgrat tot, no va ser un partit còmode ni molt menys. El Vic va haver de patir fins l’últim minut per arribar a posar-se al davant i sentenciar el partit per només quatre punts de diferència (70-66).

El partit va començar amb el domini de Moncayo, que va saber aprofitar molt bé el seu físic i va atacar molt fort els rebots per aconseguir cistelles fàcils. El Vic, amb poc encert, acabava el primer quart per sota (12-16). A més, es va fer notar la lesió que va patir Cristian Vidal, del Vic, a pocs minuts d’haver començat el partit.

Tot i el mal començament dels vigatans, pocs minuts després de començar el segon període David Vidal encertava un triple que empatava el marcador per primer cop al partit. A més, a manca de quatre minuts per acabar el quart i amb dos punts d’avantatge respecte als locals, el Moncayo va entrar en bonus, de manera que van acabar el segon quart amb avantatge del Vic (31-25).

En començar la segona part, la intensa defensa del Moncayo va fer que el Vic tingués molta dificultat per atacar, però dos triples consecutius de Jofre Canal van ampliar les distàncies a 44-34. I un dels quarts amb més anotació per part dels dos equips va acabar 53-46.

L’últim quart va ser un canvi constant del marcador. Tot i tenir un marge considerable, Moncayo amb un parcial de 4-12 va tornar a empatar el partit. A més, un triple de l’ex-ACB Guillem Colom capgirava el partit a 58-62 a manca de dos minuts. Tot i això, amb l’aparició estel·lar de Jordi Boix i els tirs lliures que va tirar al final del partit el Vic va acabar quatre punts per sobre (70-66).

Va ser un partit de moltes desconnexions, “a ratxes”, com deia Sergi Fortes, entrenador del primer equip del CB Vic, que explicava que al portar tants esforços en l’últim mes era fàcil patir les desconnexions que van permetre al rival avançar. Amb aquesta victòria, els vigatans posen el punt final a un curs històric per al club, on van sumar 13 victòries consecutives i una volta sencera guanyant.

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?