El CB Vic, imparable

Davant l’Alfidén aconsegueix de forma molt clara la tretzena victòria consecutiva a la Lliga EBA

08/03/2023
Vic

El CB Vic-UVic continua imparable i dissabte al vespre va aconseguir una nova i còmoda victòria a casa que el manté al primer lloc de la classificació.

El rival d’aquesta jornada va ser l’Alfidén, a qui va superar per 29 punts de diferència (86-57) en un partit plàcid en què els vigatans van anar augmentant la diferència al marcador a mesura que passaven els minuts i sobretot pel desgast d’un equip que va trobar a faltar el seu capità. I és que només va posar resistència en el primer quart. El partit va començar molt bé pels locals amb uns primers cinc minuts molt bons tant en encert com en atac (9-2). A l’equador del primer quart, però, el conjunt visitant va reaccionar (13-13). Tres cistelles del CB Vic en el darrer minut del primer quart van posar el 19-14.

En el segon quart una forta pressió del Vic combinada amb un gran encert en atac va fer que el conjunt de Sergi Fortes comencés a ampliar l’avantatge al marcador. Per primera vegada va superar els 10 punts d’avantatge i en el darrer tram del segon període i gràcies a una cistella en el darrer segon va permetre al conjunt local marxar al descans amb un avantatge de +17 (47-30).

Després del descans va continuar la mateixa tònica. El CB Vic va provocar les errades del rival amb una defensa intensa i en atac es mantenia encertat des de totes les línies. D’aquesta manera els de Sergi Fortes van anar ampliant l’avantatge aconseguint un màxim de +27 amb una cistella a 16 segons pel final.

Tot i el còmode avantatge en el marcador, el CB Vic no va abaixar la intensitat en un darrer quart en el qual hi va haver més igualtat, sobretot per la manca d’encert. Tot i així, el CB Vic va aconseguir un màxim avantatge de 31 punts a dos minuts per finalitzar el matx (84-53). Una cistella dels visitants en els darrers segons va deixar l’avantatge final a +29 (86-57).

Amb aquesta victòria el CB Vic no només es consolida a la primera posició sinó que aconsegueix una fita històrica. I és que per primera vegada el CB Vic ha superat la xifra de 13 victòries consecutives a la Lliga EBA, recordava el seu entrenador, Sergi Fortes, després del partit, destacant la gran tasca que està fent tota la plantilla aquesta temporada. L’anterior rècord va ser la temporada 2020-21, quan l’equip es va quedar amb 12 victòries consecutives. Fortes també va destacar la importància de mantenir-se forts a casa i va lloar una afició que “no deixa mai d’animar”. Per la seva banda, el tècnic visitant José Ángel Moros va elogiar el joc vigatà i el veu com el clar candidat al títol de Lliga.

En aquesta enquesta han votat 893 persones.