El Manlleu agafa avantatge

Supera el Palau a casa en el primer partit de la semifinal pel títol

24/05/2023
Manlleu

Eren plenament conscients que les opcions de superar la semifinal al millor de tres partits del play-off pel títol de l’OK Lliga femenina passaven per guanyar el primer enfrontament, l’únic que disputaran a casa, i això van fer. Les jugadores del Martinelia Manlleu van defensar bé, van atacar ordenades i la portera Abril Alonso va fer un recital durant els 50 minuts. Una combinació de factors que els va permetre desfer-se del Generali Palau, el primer classificat en la fase regular de la competició.

El duel va començar amb un minut de silenci en record de l’expresident del club Josep Dalmau, mort aquesta setmana passada, i un fort aplaudiment a la capitana Elisabet Gurri, que ha anunciat que penjarà els patins a final de temporada. Els primers compassos van ser igualats i de tempteig per part dels dos conjunts, que no volien assumir riscos. Hi va haver alguna arribada clara a les dues porteries i el Manlleu es va acabar avançant amb un gol de Nara López assistida per Ona Castellví, en una bona contra. Al tram final de la primera part, el Palau d’Ivan Sanz va posar una marxa més i va buscar amb insistència la porteria local, però una atenta Abril Alonso va impedir la igualada vallesana.

Després del pas per vestidors, la segona part començava amb una magnífica ocasió de López, que Laura Vicente treia a la línia de gol, però poc després Joana Comas veia una targeta blava per una acció sobre Aina Florenza i la golejadora del conjunt vallesà no desaprofitava la falta directa per empatar el partit. La reacció manlleuenca no es va fer esperar i poc més tard Castellví protagonitzava una gran acció individual i tornava a avançar les manlleuenques. El marcador en contra va fer que el Palau es tornés a llançar a l’atac, però un gran final de partit de les de Jordi Boada, on van haver de tirar de resistència per aguantar les envestides rivals sense fer cap falta perquè ja n’acumulaven nou, sumat a una nova exhibició d’Alonso sota pals van permetre mantenir el 2 a 1. Un resultat que acabaria sent definitiu, si bé el Manlleu també va disposar d’un parell d’ocasions molt clares de Júlia Canal i Nara López.

Ara l’equip s’haurà de recuperar de l’esforç per afrontar el segon partit de l’eliminatòria, aquest divendres (20.30h) a Palau-solità i Plegamans, i en cas de victòria local diumenge es jugarà el tercer novament al Vallès. “Serà clau el partit de divendres per no haver de jugar dos partits en tan poques hores de diferència i tenint en compte que nosaltres no tenim tanta rotació. Per guanyar el Palau has de fer un partit brillant, com hem fet, i divendres intentarem tornar a fer un partit d’aquestes característiques”, deia a l’acabar el tècnic manlleuenc, Jordi Boada. L’eliminació a la Copa de la Reina va ser un cop dur per al seu conjunt, però l’equip sembla que ha reaccionat per tornar a mostrar la seva millor versió en el tram final de temporada.