El Manlleu colpeja primer

Els osonencs s’imposen per la mínima i s’ho jugaran tot en el partit de tornada

15/05/2023
Manlleu

El CP Manlleu disputava el partit d’anada de l’eliminatòria d’ascens a l’OK Lliga contra el Sant Just. L’afició dels dos conjunts va respondre a la cita i va acolorir de groc i vermell les graderies del pavelló per donar suport als seus equips.

A la primera part, els locals van sortir amb una velocitat més al duel i de seguida s’avançarien en l’electrònic des del punt de penal. Sebastià Moncusí perforaria la xarxa en un llançament potent pel centre. La resposta del Sant Just no es faria esperar amb un xut ras que impactava amb el pal sorprenent la defensa local. A partir de llavors, els visitants van capgirar la dinàmica del partit generant un grapat d’ocasions de gol sortint sempre en jugada de contraatac. I així és com arribaria l’empat. Pol Macià assistia per la banda dreta a Joan Pujalte, que rematava de primeres i aconseguia marcar l’1 a 1. Però els osonencs, quan quedaven dos minuts per arribar al descans, Moncusí feia el doblet i deixava el seu equip amb avantatge de cara a la segona part, després d’un penal assenyalat en contra dels interessos visitants.

A la represa, el Manlleu de seguida tornaria a trobar porteria i a distanciar-se de dos gols al marcador. Marc Rouze aconseguia marxar per velocitat del seu defensor i es plantava davant de porteria per anotar per baix el 3 a 1. El Sant Just era conscient que el marcador era molt negatiu i va posar una marxa més per intentar escurçar distàncies. La primera gran acció va ser en un llançament acrobàtic de Fernández just davant de Panella, que seria capaç d’aturar. I gairebé de forma consecutiva l’argentí Duhalde centrava una bola per Casanovas, que de primeres i mig d’esquenes va aconseguir enganxar, però sense sorprendre Panella. Ja en els darrers minuts, davant la pressió de l’atac visitant, el Manlleu calmaria el joc amb atacs llargs, però qualsevol recuperació del Sant Just es convertia amb una ocasió de perill. Fins que podrien transformar el segon gol quan faltaven cinc minuts. Joan Pujalte faria el 3 a 2, en aprofitar un refús del porter manlleuenc i batre de segones la porteria osonenca. En el tram final, els dos equips van intentar assegurar el resultat conscients que encara quedava un partit de tornada, especialment pels interessos del Manlleu. Malgrat tot, els visitants disposarien d’una última acció clara per fer l’empat.

A només 20 segons pel final, una pèrdua local deixava sol davant de porteria Enric Casanovas, que en l’intent de batre Panella picant la bola, aquest va endevinar les intencions de l’atacant i va certificar el resultat final de 3 a 2. Amb el xiulet final, els manlleuencs van agrair el suport rebut per la seva afició durant el transcurs del partit.

Els dos conjunts ja s’emplacen per al partit de tornada a la pista del Sant Just, el proper diumenge a partir de les 4 de la tarda, i conèixer qui serà el darrer equip a aconseguir una plaça per a l’OK Lliga de la temporada vinent.

En aquesta enquesta han votat 129 persones.