El millor ciclocròs, aquest cap de setmana a l’Estatal de Vic

El santperenc Roc Cubí és un dels màxims favorits a vèncer en Cadet

13/01/2023
Vic

Catalunya tornarà a ser seu del Campionat d’Espanya de ciclocròs 34 anys després de l’última vegada i serà a partir d’aquest divendres a Vic. Un total de 19 ciclistes formaran part de la selecció catalana que competirà en el circuit ubicat a la zona esportiva i entre aquests hi haurà diversos osonencs i ripollesos.

És el cas en categoria Cadet del santperenc Roc Cubí (UC Cardedeu), que el cap de setmana passat va imposar-se al 9è Ciclocròs Ciutat de Vic i va acabar així segon a la Copa Catalana després de no haver pogut participar a totes les cites per coincidir amb les de la Copa Espanya, que també va guanyar. Justament per això ell és un dels màxims favorits i també participarà al Team Relay, la prova de relleus per seleccions.

Els vencedors de la Copa Catalana en aquesta categoria Cadet, d’altra banda, van ser dos osonencs més que també formaran part del combinat català, Aleix Huéscar i Maria Gutiérrez (Jufré Vic-ETB), juntament amb la campdevanolenca Abril Roma (CE Santvi), i també han estat seleccionats els Júnior Aleix Casanovas (Jufré Vic-ETB), que va guanyar la general, i Sílvia Cuatrecasas (Radikalbikes), que va finalitzar segona.

En la resta de categories, Mireia Parés (Calma) va ser la vencedora final en Màster fèmines; Enric Bau (Calma), en Màster 30; Albert Juvanteny (Cicles Vic) i Marc Clapés (Biciequip), primer i segon Màster 40, i Jordi Godayol (Calma), primer Màster 50.

L’Estatal, que agafa el relleu a l’última prova de la Copa Catalana, començarà divendres a les 4 de la tarda amb la prova Team Relay. Dissabte serà el torn dels Màster 50 i 60 (9.30h), Màster 40 (10.45h), Màster 30 (12h), Cadet i Màster femení (15h) i Cadet masculí (15.50h). Diumenge serà el torn del Júnior masculí (9.30h), Sub-23 masculí (10.30h), Elit, Sub-23 i Júnior femení (11.55h) i Elit masculí (13.10h).

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 462 persones.