El Ripoll, sotscampió de la Copa Catalunya de futbol sala

Els ripollesos van ser els amfitrions del campionat i van caure als penals de la final

12/03/2020
Ripoll

L’EFS Ripoll Servycat va fer mèrits per aixecar el títol de la Copa Catalunya de futbol sala aquest cap de setmana davant els seus seguidors, però va ser l’altre finalista del campionat, el FS Prat, que es va acabar emportant la victòria per 3 a 2 als penals després d’acabar el temps reglamentari i la pròrroga amb un empat a 1.

El Centre de Tecnificació L’Avellaneda de Ripoll va acollir durant tot el cap de setmana la Copa Catalunya de futbol sala amb la participació dels vuit millors equips de la Lliga Nacional. El Ripoll va fer un bon paper a quarts i a semifinals amb dues golejades, dissabte contra l’ACE Sansur (4 a 1) i diumenge al matí davant l’Olímpic Argentona (1 a 4). El FS Prat, per la seva banda, es va citar amb el Ripoll a la final després de superar el CFS Trinitat Nova a quarts i el Fundació Betània Patmos a semifinals.

Al duel definitiu, el Ripoll va portar les regnes del joc i va generar perill constant amb la voluntat de posar el partit de cara. Amb bona part de les grades a favor, els ripollesos van assetjar la porteria rival però el porter del Prat va evitar el gol durant tota la primera part. El Ripoll va trencar l’empat a l’inici de la segona part i va seguir arribant amb perill. El Prat va resistir les escomeses dels amfitrions i a l’equador del segon temps va fer l’1 a 1.
Malgrat les ocasions a banda i banda, cap equip va ser capaç de trencar l’empat a un, ni en els últims deu minuts de la segona part ni a la pròrroga. El campió de la Copa Catalunya es va acabar decidint a la tanda de penals, on el Prat va estar més encertat, amb tres penes màximes transformades per només dues del Ripoll, que es va haver de conformar amb el sotscampionat.

La trajectòria del Ripoll durant el campionat va ser molt positiva. Tant al partit de quarts com al de semifinals, guanyats per 4 a 1, el Ripoll va posar-se per davant amb un contundent 3 a 0. Els rivals van escurçar distàncies aprofitant alguns moments de feblesa en defensa, però els ripollesos van respondre en ambdós casos amb el quart gol. “No hem pogut emportar-nos el títol, però estem contents per la bona imatge que ha donat l’equip”, afirmava el president de l’entitat, Juan Avilés, qui també posava en valor “el bon joc mostrat pels dos equips a la final malgrat haver de jugar tres partits en dos dies”.