Estrena exitosa en curses per etapes

El torellonenc Jordi Delgado puja al podi d’una Pyrenees Stage Run amb presència internacional

13/09/2019
Torelló

Era la seva primera cursa per etapes –si bé ja fa anys que corre per la muntanya– i va acabar pujant al podi. El torellonenc Jordi Delgado fent parella amb Michael Henderickx va acabar tercer a la quarta edició de la Pyrenees Stage Run, la cursa de set etapes, amb inici l’1 de setembre a Ribes de Freser i final el dia 7 a Salardú, que segueix el clàssic GR11 amb un total de 240km i 15.000m de desnivell positiu.
Delgado i Henderickx, nascut a Bèlgica però resident a Catalunya des dels 4 anys, van formar l’equip Trcarestacampbasegrimpacims.

“Ens vam conèixer a través de les curses. Per equips, ja vam fer l’Oncotrail i ell em va proposar fer aquesta”, detalla el de Torelló. Junts van fer les set etapes amb 33 hores 2 minuts i 39 segons. Per davant seu, els vencedors van ser André Purschke i Matthias Dippacher (Team Dynafit), amb un temps de 30 hores 43 minuts i 22 segons, seguits per Alexandre Urbina i Javier Pons (Sphere Pro Nutritape), que van ser segons amb 32 hores 27 minuts i 53 segons. La prova, que es pot fer en parelles o en equips de tres que poden ser de dones, d’homes o mixtos, va comptar amb forta presència d’esportistes internacionals. “Un 85% del centenar llarg d’atletes eren estrangers.

Nosaltres no sabíem qui ens trobaríem ni el nivell. Hi anàvem a disfrutar i el resultat va ser una sorpresa”, diu. El primer equip va anar sempre destacat i el segon, el tercer i el quart eren els que es van alternar els altres llocs del podi. “Crees molts vincles amb els corredors, perquè al final de la cursa sopes junts i comparteixes com ha anat. És una experiència que recomano molt, tot i que hi ha molt desgast i trams complicats”, assegura.

Delgado, que anteriorment ja havia estat tercer a la XL del Bisaura i a la Ultra Bastions a nivell individual, no va ser l’únic torellonenc present a la cursa. També hi van participar Jordi Capdevila i David Planas, de l’equip els Caga Soliplast. Ells van ser un altre dels equips capaços d’acabar les set etapes i fer-ho en una posició destacada. Van ser dissetens de la general i dotzens entre els equips integrats només per homes, amb un total de 45 hores 58 minuts i 17 segons.