Des de fa unes setmanes, Ignasi Puig ha estat reelegit president de la UE Vic. Quin balanç fa de la feina feta en l’anterior mandat.
Diria que el club, des que el vam agafar nosaltres, ha anat fent un creixement orgànic molt coherent, tant esportiu, social com econòmic. El primer any que hi érem estàvem a punt de baixar i vam acabar amb el Vic a punt de pujar a Tercera, fent el play-off i classificats per a la Copa del Rei. Alhora, hem mantingut el compromís que el primer equip estigui format per jugadors de la comarca. Aquesta temporada, en tindrem una quinzena. A escala social, també hem triplicat el públic que segueix el Vic i econòmicament, volíem establir les bases per a la dècada que ve i anem per bon camí per donar solidesa econòmica al club.
Vau estar a punt de no presentar-vos.
Sí, perquè fa un any havíem acordat amb l’Ajuntament un seguit d’accions que ens permetessin aquesta estabilitat econòmica. No demanaven diners, però sí les eines adequades per poder generar uns ingressos. Aquests compromisos no s’estaven adquirint i no volíem continuar endavant perquè no vèiem viabilitat en el projecte.
La junta està formada per les mateixes persones?
Pràcticament som els mateixos, tot i que volem ampliar-la amb gent que històricament ha tingut vincle amb el club però no amb cap junta anterior.
Dos clubs (UE Vic i FUE Vic) diferents presidits per una mateixa persona.
Soc un dels fundadors de la Fundació l’any 2015. I volíem fer un projecte vinculat amb l’esport i la formació. Al cap de tres anys, ens van proposar vincular la fundació amb UE Vic. Creiem que té sentit treballar com si fos una sola cosa però que siguin dues entitats diferents, perquè els objectius, la metodologia i el model de gestió són diferents. La Fundació té una vocació clara de formació i de compromís. La UE Vic està centrada en un primer equip i amb un objectiu de rendiment. Que ho gestionin unes mateixes persones és bo perquè hem creat una sèrie de sinergies, com per exemple, que els jugadors del primer equip siguin entrenadors del futbol base.
Quins objectius us marqueu per als pròxims anys?
Creiem que el club i la ciutat mereixen que l’equip de futbol de la ciutat estigui a Tercera Divisió i el femení a Preferent. Socialment, volem millorar l’assistència de públic als partits i apostar per un públic familiar. I econòmicament l’objectiu és sanejar el club i donar-hi l’estabilitat econòmica necessària perquè no estigui en risc, hi hagi qui hi hagi al capdavant.
Content que es recuperi el derbi amb el Manlleu?
A la gent que ens agrada el futbol el què volem és que a la comarca hi hagi com més equips millor a les categories més altes possibles. I que hi hagi un derbi a la Lliga Elit és el que correspon, per història. Crec que és el clàssic per excel·lència a Osona.
L’equip jugarà la Copa del Rei i podria enfrontar-se a un Primera Divisió.
Crec que el projecte d’en Ramon Carrascal es mereixia un fet com aquest. Algú pot pensar que ha estat sort, poder disputar la Copa Catalunya i la Copa del Rei. I la sort és important, però hem fet molts mèrits per aconseguir aquest premi. Estem determinats a passar aquesta primera ronda perquè tenim molta il·lusió de jugar contra un equip de Primera Divisió.
La Fundació ha anat creixent. Hi ha un límit?
Vam començar el maig del 2015 amb 0 jugadors i 0 equips i aquesta temporada superarem els 500 futbolistes. La pedagogia i el futbol no es poden donar l’esquena, i pensem que encara falten molts passos per fer. Fa temps que demanem a l’Ajuntament que incorpori l’esport al projecte educatiu a la ciutat. I tenim clar que encara volem créixer, tant en nombre de futbolistes i equips com competitivament. La finalitat és arribar a tenir una entitat d’entre 800 i 1.200 jugadors. I creiem que a la zona esportiva hi hauria d’haver quatre camps.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't