Poliesportiu
Motor
Hoquei
Futbol

Hoquei als antípodes

Un osonenc vol reforçar els lligams amb el patinatge australià

El 9 Nou
09/11/2015

Als països anglosaxons l’hoquei herba és pràcticament un esport nacional, mentre que agafar l’estic per jugar sobre els patins es converteix en una activitat totalment residual. Tot i això, es mantenen alguns nuclis on es practica l’esport nacional de Catalunya a les antigues colònies britàniques.

A Austràlia reconeixen l’OK Lliga com la millor competició del món i estan interessats a portar jugadors per instruir-los a l’estiu, que coincideix amb plena temporada en l’hemisferi sud. Un dels primers a entrar-hi en contacte va ser el campdevanolenc Josep Sellas, que hi va anar per un mes el setembre de 2013. A partir del seu exemple, el vigatà Xavier Vilaregut va voler viure l’experiència i es va establir entre setembre de l’any passat i el mes de maig a Melbourne, el principal focus d’hoquei patins australià, ja que compta amb dos equips locals a més del Lisport, format per emigrants portuguesos.

Vilaregut, que ara juga amb el Ripoll, reconeix que “Austràlia és un país d’oportunitats” i no li importaria tornar-hi. El primer que s’ha proposat és reforçar els llaços entre l’hoquei català i australià i muntar unes colònies per a nens que vulguin practicar l’esport i l’idioma al mes d’agost, que és quan la federació australiana, amb seu també a Melbourne, convida jugadors amb experiència a l’OK Lliga. Les mancances australianes són evidents perquè “allà tothom practica molts esports, però per començar els has d’ensenyar a patinar”. Això sí, van pactar un empat quan entre quatre catalans van fer un partit entre les seleccions australiana i catalana, que va rebre l’equipament oficial.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 191 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't