Poliesportiu
Motor
Hoquei
Futbol

Incompatibilitat de llicències

Nacho Moros denuncia discriminació al futbol femení en el reglament d’entrenadors de la FCF

El passat estiu, Nacho Moros es va incorporar al cos tècnic del Manlleu, a la Preferent femenina, realitzant tasques d’entrenador de porteres, de preparador físic i scouting. Una tasca que combinava amb la d’ajudant d’entrenador al Borgonyà, a l’equip de Tercera Catalana. Al juliol va enviar un correu al Comitè Tècnic d’Entrenadors per si les dues tasques eren compatibles i la resposta va ser que sí. A finals d’agost i principis de setembre van començar els entrenaments i va pagar les fitxes corresponents. La sorpresa va arribar unes setmanes abans de començar la competició al rebre una notificació en què se li comunicava que no podia estar als dos clubs perquè era “incompatible”.

Segons el reglament “les llicències a les titulacions de Nivell 2 d’entrenador permet estar vinculat a un equip de futbol base i a un amateur del mateix o de diferent club però mai a dos amateurs d’igual o diferent club”. En aquest sentit, Moros denuncia les desigualtats en el món del futbol femení, perquè la llei “em permet estar al Borgonyà i entrenar, per exemple, el Juvenil del Manlleu, que està a la Lliga Nacional, però no puc fer la preparació física del seu amateur femení. Això és una incongruència total”. Moros afegeix que “a més a més són dues feines totalment diferents que faig de forma desinteressada, perquè m’agrada i per donar un cop de mà, i crec que aquesta llei discrimina perquè em deixa ajudar un equip masculí però no un de femení”.

En aquest sentit el torellonenc comenta que “intentem parlar d’igualtat, però alhora de la veritat quan es tracta de futbol femení hi ha moltes traves pel mig”, i afegeix que “es fan moltes campanyes per promocionar el futbol femení i darrerament s’hi han destinat més diners, però són molt menors al que es paga pel masculí i això implica que s’hagi de buscar patrocinadors, etc., o que per exemple una persona s’hagi d’encarregar de diferents tasques, com és el seu cas, a diferència d’altres clubs que tenen un cos tècnic format per 9 o 10 persones”.

El tècnic afegeix que “crec que s’està cometent una injustícia molt gran. El futbol, masculí i femení, és el mateix esport, però es juga i es prepara de maneres molt diferents”. En aquest sentit, Moros ha presentat diversos recursos al Comitè d’Entrenadors de la FCF perquè estudiïn el cas i perquè reflexionin sobre les diferències que hi ha en el món del futbol masculí i femení des de la FCF: “Dins els cursos federatius 1 i 2 no hi ha pràcticament cap informació específica sobre futbol femení. Sense la resolució definitiva, quan es reprengui la competició Moros només podrà seure a una de les banquetes.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't