Futbol
Hoquei
Motor
Poliesportiu

L’OARpoly, un nou recurs virtual

Aquest dilluns reobriran totes les instal·lacions esportives amb limitacions d’aforament però la competició haurà d’esperar al gener. Aquests dies, entitats com l’OAR Vic, que ha ideat un monopoly del club, no han parat de buscar fórmules per treballar amb els esportistes des de casa


21/11/2020
Vic

L’aturada de l’esport ha obligat els clubs a enginyar nous mètodes de treball. “Les activitats del confinament de la primavera les vam plantejar de manera opcional perquè es va allargar molt, però ara hem treballat al 100% i de manera obligatòria per estar preparats per tornar”, afirma David Besora, el director esportiu de l’OAR Vic. Des del club de futbol vigatà creuen que “som essencials però calia parar pel bé de tots” i per això es van adaptar i van reformular la manera d’entrenar. Van passar de tres sessions setmanals a dues, una de les quals d’aspectes coordinatius i físics i l’altra lúdica.

Per a aquest segon tipus d’entrenaments van apostar per les gamificacions, és a dir, fer viure com una experiència de joc una activitat que no ho és, i d’aquí va néixer l’OARpoly a proposta del coordinador de futbol 7, Jordi Boada. “Volíem sortir de les sessions dirigides perquè sobretot en el cas dels més petits no els servien tant. He acabat Ciències de l’Activitat Física i l’Esport on teníem una assignatura molt orientada a les gamificacions i també vaig veure algunes experiències a les xarxes i em vaig inspirar per fer el joc”, detalla Boada. El tauler té caselles per fomentar la identitat de club, d’altres de treball de valors i també d’habilitats amb la pilota o de foment de la creativitat. La nova eina, que ha tingut molt ressò i bona acollida a les xarxes socials, ha estat a disposició d’una cinquantena de tècnics de l’entitat per incorporar a les sessions d’una vintena llarga d’equips.

Ara, de moment, sembla que podran desar-lo per uns dies. La pressió del sector esportiu durant les últimes setmanes ha fet que el pla de desescalada presentat dijous per la Generalitat permeti algunes de les seves demandes: reobrir les instal·lacions i tornar als entrenaments. El pla, que té quatre trams, es començarà a aplicar dilluns i es revisarà cada 15 dies en funció de l’evolució de la pandèmia. “Avui estem millor que ahir però encara estem lluny de les nostres reivindicacions. Aquestes passen perquè el toc de queda ens permeti tenir més temps per entrenar als vespres i també perquè les competicions tornin al més aviat possible”, deia el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva.

En el primer tram s’obren les instal·lacions a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés, mentre que en les instal·lacions es espais tancats l’aforament és del 30% amb cita prèvia. Es podran fer activitats a l’aire lliure amb un màxim de sis persones i els federats podran practicar el seu esport en municipis limítrofs entre les 6 del matí de divendres i les 6 de dilluns. Al tram 2 l’aforament tant a les instal·lacions a l’aire lliure com a les interiors serà del 50%, mentre que al 3 els equipaments a l’aire lliure tindran un aforament màxim del 70% però l’activitat a l’interior continuarà limitada al 50%. Aquestes mesures es mantindran en l’últim tram, previst a partir del dilluns 4 de gener, quan es preveu que es recuperin les competicions no professionals.

D’altra banda, el govern també va aprovar aquesta setmana un decret llei per compensar el sector amb 25 milions d’euros d’ajuts, als quals podran optar tant clubs com empreses.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 194 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't