Des de quan és president del club?
L’any 2010 em van escollir perquè fundés l’Associació Esportiva i Cultural Vic Bitlles i des de llavors sempre hi he estat al davant. Ara mateix a la junta som unes set o vuit persones, tot i que tinc ajuda dels qui a vegades han plegat de la junta i adquireixen el rol d’assessors sobre diferents temes que ens poden ser d’ajuda. Després les decisions més importants com el calendari final de la lliga les concretem en una assemblea anual que se celebra a finals d’agost per preparar la lliga del pròxim any. De fet, ara a finals de maig, quan acabem la lliga, ja proposarem de col·laborar en les festes de barris de la ciutat o de diferents pobles dels clubs que venen del Lluçanès o Manresa.
De quants socis i equips disposen ara mateix?
Jo compto que tenim entre 170-180 socis. Tot i que és cert que abans hi havia hagut més equips de Vic. Ara en queden menys perquè molts venen de fora. Pel que fa a la Lliga de Barris de Vic, que vam crear nosaltres, en un principi érem 10-11 equips, tots de Vic. Però per diferents motius molts equips s’han anat desfent i n’han vingut de fora. Ara som uns 18 equips amb una mitjana d’entre 8 i 10 jugadors per equip.
Per què van decidir fundar la Lliga de Barris?
Un dels motius pels quals vam decidir crear la Lliga de Barris és perquè molts equips, especialment dels que venen de fora de Vic, s’havien cansat d’anar a la Federació perquè hi ha molts desplaçaments. I com que a la lliga que tenim a Vic els desplaçaments són els mínims és més còmode per a tothom.
De quina forma promocionen el seu esport?
En el seu moment vaig estar quatre anys amb els de l’Institut Municipal d’Esports (IME) perquè portàvem l’esport a l’escola i intentàvem fomentar les bitlles als més petits, la majoria d’entre 10 i 12 anys, i semblava que els hi agradava. I en un futur m’agradaria parlar amb el Departament de Cultura i intentar que els professors dels col· legis que hi vulguin participar facin una lliga entre diferents centres educatius i poder organitzar la final a la plaça Major.
Com valora la seva etapa com a president?
En faig una valoració molt positiva, tot i que potser abans fèiem més activitats. Potser una de les coses que he notat és que encara no estem suficientment reconeguts perquè encara no ens coneixen en alguns llocs. I això ho comprovem a l’hora de buscar patrocinadors. Per exemple, ens agradaria elaborar una samarreta nova. I, a més, nosaltres acostumem a voltar per diferents punts i ens és molt fàcil fer propaganda de la nostra ciutat.
Quin marge de creixement creu que tenen a partir d’ara?
Nosaltres vam arribar al nostre límit amb el tema dels espais que tenim per jugar i, per tant, no podem tenir més equips. Per això vam buscar nous espais i els que vam trobar més adients van ser els de Sant Miquel Xic, un prop de l’Arxiu Comarcal o el del pàrquing del Callís. Una altra solució seria jugar en un sol espai, però es faria molt avorrit una lliga que es jugui sempre al mateix lloc. Per això la nomenclatura de Lliga de Barris de Vic, perquè des dels orígens anàvem a jugar per tots els barris de la ciutat. I sobre l’opció de créixer en nombre d’equips, es podria proposar¡ una lliga doble, però es faria eterna i no tindria tant al·licient.
Com li agradaria deixar el club quan abandoni el càrrec?
A mi m’agradaria que quan deixi el club, qui l’agafi com a mínim no el deixi caure. No necessitem grans idees, simplement donar continuïtat al projecte. I si la lliga s’ha desfasat o s’ha de fer un altre sistema de lliga es pot fer, però que mai es perdi l’essència i el nom de Vic Bitlles, que és el més important. I el que tampoc m’agradaria que es perdés és el nom de Lliga de Barris de Vic, perquè ens dona una simbologia i un vincle amb l’Ajuntament especial. I això vol dir que moltes vegades ens han demanat de fer alguna jornada en un altre lloc i la resposta sempre ha estat la mateixa: la Lliga de Barris es juga a Vic. Després si algú vol fer una festa al seu poble hi podem anar a col·laborar com ja hem en altres ocasions, però el que és la Lliga de Barris no s’hauria de perdre mai perquè després la gent es voldrà començar a desplaçar i es tornarà a perdre tot.
Com veu el futur de l’esport?
Jo veig que hi juga molta gent. A la Federació hi ha molts jugadors i clubs inscrits. A més, ara han fet lligues territorials a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, on els campions fan una lliga entre ells. També organitzen altres competicions, com ara l’individual i un nou sistema de joc per parelles.
{{ comment.text }}