Martí Lázaro i Manu Vilaseca vencen al VII Trail del Bisaura

L’edició d’enguany del Trail va reunir més de 1.200 corredors a Sant Quirze de Besora

Martí Lázaro i Manu Vilaseca van ser els guanyadors de la VII edició del Trail del Bisaura, que va tenir lloc dissabte a Sant Quirze de Besora.
La prova reina de la competició, el Trail, amb un recorregut de 55 quilòmetres amb 3.400 metres de desnivell, va començar a trenc d’alba a la plaça de Bisaura. Ja des del principi, Gerard Morales, Lluís Ruiz i Martí Lázaro van destacar com els corredors amb més punts de guanyar.

Al pas per Vidrà, Lázaro i Ruiz es van distanciar al capdavant, però el primer va fer un canvi de ritme abans d’arribar a Bellmunt que Ruiz no va poder aguantar. Així doncs, Lázaro es va alçar com a vencedor de la Trail amb un temps total de 6 hores i 5 minuts. En segon lloc va quedar Ruiz, que va arribar a la meta 13 minuts més tard, mentre que Morales va tancar el podi amb un registre de 6 hores i 21 minuts.

En categoria femenina, la victòria va ser per a Vilaseca, que va dominar la cursa de principi a fi. Darrere seu, Anna Altarriba es va acostar a menys d’un minut de la guanyadora però sense arribar a tenir-hi contacte visual. El podi femení el va completar Anna Clapés, que va arribar al final 44 minuts més tard que Vilaseca. La corredora Queralt Riba va veure’s obligada a retirar-se al tram final de la prova malgrat haver fet una cursa excel·lent.

A la Mitja, que tenia un recorregut de 22 quilòmetres amb 1.000 metres de desnivell positiu, el guanyador va ser David Rovira, que va vèncer la resta de corredors amb un temps total d’1 hora i 50 minuts, seguit de ben a prop per Albert Garcia, que va quedar en segon lloc. Guillem Corredera, que va acabar la cursa en dues hores, va quedar tercer.

A la categoria femenina de la Mitja la guanyadora va ser Mesi Arcos, amb un temps total de 2 hores i 6 minuts. En segon lloc i tercer llocs van quedar Núria Hospital i Eva Montero, que van arribar 4 i 12 minuts més tard, respectivament, que Arcos.

El més ràpid de la tercera cursa de la jornada, la Curta, d’11 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu, va ser Ismael Casadesús, que la va acabar al cap d’una hora, mentre que darrere seu van quedar Joan Migales, que va arribar 4 minuts més tard, i Àlex Codina, 12 segons per darrere de Migales.
En categoria femenina, la millor va ser Laura Bardolet, amb un temps total d’1 hora i 11 minuts. En segon i tercer llocs van quedar Rut Córdoba i Anna Jutglar.

Més de 1.200 corredors van participar a l’edició d’enguany del Trail del Bisaura, una de les curses més ben valorades pels corredors del país, gràcies en part als espectaculars recorreguts.