Mia Carol, campió d’Espanya M55 en la distància de 100 quilòmetres

Acaba la prova amb un temps de 8 hores, 16 minuts i 30 segons

15/05/2024
Ávila

Ser el més ràpid en recórrer 100 quilòmetres donant voltes a un circuit. Això és el que va aconseguir l’atleta del Club Atlètic Vic Mia Carol, una gesta que li va permetre penjar-se la medalla d’or en el Campionat d’Espanya de l’especialitat en la categoria Master 55.

Tal i com explica ell mateix a través de les xarxes socials, la victòria va tenir un punt d’èpica. I és que a les elevades temperatures que va fer a Ávila durant el passat cap de setmana s’hi ha d’afegir una distància a cobrir de 100 quilòmetres i, un desnivell positiu del circuit massa gran per una prova d’aquestes característiques.

Carol, conscient que és un atleta que sol anar de més a menys, va fer una sortida molt ràpida amb l’objectiu de marcar distàncies des de l’inici amb els perseguidors. I ho va aconseguir.

La forta calor va començar a condicionar als atletes a partir de la segona hora de cursa, i a partir d’aquell moment es van córrer més de sis hores amb els termòmetres per sobre dels 28 graus. La temperatura, l’esforç i el desnivell (en total van ser 1.244 metres positius acumulats), van fer plegar a molts atletes.

Mia Carol va haver de fer front a elevades temperatures durant la cursa

El representant del CA Vic va tenir la primera punxada física al quilòmetre 65, i amb l’amenaça d’una deshidratació va reduir el ritme de cursa. Superat el sotrac, les rampes i el desgast físic el van tornar a limitar en el quilòmetre 85.

En aquest punt, l’avantatge aconseguit a l’inici va ser clau perquè els perseguidors no el poguessin atrapar, i a on no arribaven les ho feia la força mental i els pensaments cap a tota la gent que l’havia acompanya en la preparació del repte.

Carol va creuar la línia d’arribada amb un temps de 8 hores, 16 minuts i 30 segons, un registre que li servia per obtenir la medalla d’or en la categoria de M55. Amb 56 anys, el vigatà va acabar 14è en la classificació general.

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?