Miquel Corbera repeteix al Roc Gros

Tot i les baixes temperatures l’assistència tant de participants com de públic va ser molt alta

La Cursa del Roc Gros de Balenyà va arribar aquest diumenge a la desena edició amb el fred com a protagonista i amb Miquel Corbera, Ivet Figueras, Cesko Compte i Neus Guinovart com a guanyadors de les respectives proves.

Tot i les baixes temperatures l’assistència tant de participants com de públic va ser molt alta. “Feia temps que no es veia una plaça així”, comentaven molts espectadors. I per celebrar el desè aniversari, els Boys Damm van ser els encarregats d’ambientar la festa a la línia d’arribada. Miquel Corbera va repetir la victòria aconseguida l’any anterior en el traçat dels 25 quilòmetres. L’atleta de Montornès repetia a l’arribada que “la Cursa del Roc Gros és molt especial per mi perquè va ser la primera cursa d’alta muntanya que vaig fer fa tres anys, quan vaig començar en aquesta especialitat”. I tres anys i dues victòries. Per celebrar la desena edició el recorregut es va fer al revés de l’habitual i el traçat va agradar molt als atletes, com assenyalava el mateix Corbera a l’arribada. El guanyador de la prova reina va fer un temps de 2h 14min 23seg, traient 5min 29seg al segon classificat, Xavi Prims. Corbera va agafar el primer lloc des del principi. Manel Ochoa va ser tercer a 11min del guanyador.

En categoria femenina Ivet Figueras es va estrenar com a guanyadora en la seva segona participació a la cursa. Va fer un temps de 3h 4min 58seg. Per darrere seu va arribar Esther Puig a 55seg de diferència. Figueras explicava que “al principi he anat sola però quan ha començat la pujada hem anat canviant constantment”. Com Corbera, destacava que el nou traçat al revés “ha estat molt maco; de fet és una cursa que tinc marcada al calendari”. En la seva primera participació, just abans de la pandèmia, va ser quarta. El podi femení el va completar Marta Homs amb un temps de 3h 22min 18seg.

Paral·lelament es va disputar la cursa de 12km, que va tenir com a guanyador Cesko Compte amb un temps de 54min 39seg. El segon classificat va ser Raúl Cejudo a 45seg, mentre que Arnau Xifré a 1min 11seg va ser tercer. En categoria femenina, la guanyadora de la cursa va ser Neus Guinovart amb un temps d’1h 6min 1seg. La va seguir Sara Roca i Mireia Luscher a 1m 24seg.

Des de l’organització, Jordi Armadans feia una valoració molt positiva de la desena edició de la cursa: “Tot i el fred, el temps ha aguantat i no ha plogut ni nevat.” Armadans destacava la recuperació de la data de la prova, la primera setmana d’abril, després que l’any passat s’hagués de disputar a la tardor per la pandèmia i comentava que “la quantitat de gent i l’ambient que hi ha és fantàstic”. A banda de les dues proves, també es van fer les curses infantils, que es van recuperar després de dos anys: “Són els atletes que d’aquí uns quants anys faran les curses de 12 i 25km, com ja està passant ara.”

La 10a Cursa del Roc Gros va comptar amb més de 500 participants entre la cursa dels 10km, que va ser la més participativa (306 atletes que van acabar-la); la de 25km (125 atletes la van completar), i les infantils.

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 867 persones.