Obeng es queda sense Jocs Olímpics

El davanter de Gurb va marcar un gol en la derrota de Ghana davant Sud-àfrica

27/11/2019
Egipte

Sense premi per a Samuel Obeng. La selecció ghanesa del jugador de Gurb va caure a la tanda de penals davant Sud-àfrica en el partit pel tercer i quart lloc de la Copa de Nacions Sub-23 disputat divendres al migdia. El partit va acabar amb empat a 2, amb un gol d’Obeng en el minut 85 que forçava els penals. Cada equip va haver de llançar vuit penals abans no es va decidir el guanyador. Obeng va marcar el que va tirar, però la seva selecció finalment va quedar eliminada (6-5) i es queda sense bitllet per participar, aquest estiu, als Jocs Olímpics de Tòquio.

Sud-àfrica es va avançar en el minut 15. Als 5 minuts de la represa, Ghana va empatar però en el 62, Sud-àfrica va posar el 2 a 1, resultat que no va canviar fins que Obeng va marcar en el 85. Egipte, que va superar a la final (amb pròrroga inclosa) Costa de Marfil per 2 a 1 i Sud-àfrica seran els representants d’Àfrica en els Jocs Olímpics.

El davanter osonenc de l’Oviedo ha estat un dels jugadors més actius de la Copa. Ha jugat tots els partits amb la seva selecció i només en el primer no va ser titular. Ha marcat dos gols i ha fet dues assistències entre els dos partits de la lligueta i la fase final, amb dos enfrontaments que es van acabar decidint als penals. Obeng comenta que ha viscut la competició a títol personal d’una manera “molt intensa” i afegeix que “ha estat molt especial i espectacular”. El seu debut a la Copa el recorda “com un moment sensacional. Vaig entrar a la segona part i vam poder empatar contra Camerun”.

A nivell global, tot i el desenllaç quedant-se fora de la final i perdent l’oportunitat de classificar-se pels Jocs Olímpics, comenta que “ha estat una experiència brutal, una passada, si ho pogués recomanar a tothom ho faria, ha estat increïble”. I té clar que “és el que millor que he viscut fins ara com a futbolista” sense oblidar, recorda, el seu debut amb el primer equip de l’Oviedo, aquesta temporada.

El davanter de Gurb que aquesta setmana es reincorporarà a la disciplina del conjunt asturià conclou dient que “és una experiència que tindré present sempre”.