Més enllà de la part competitiva –la cursa tenia alguns trams cronometrats en funció de la distància del recorregut–, Osona va acollir una autèntica jornada de ciclisme gravel aquest diumenge amb la disputa de la primera edició de La Plana Gravel.
Des de l’organització remarquen que l’esdeveniment tenia com a objectiu “oferir una experiència completa als participants”, i més enllà de recórrer diversos camins ramaders de la Plana de Vic i enfilar-se cap a alguns dels cims emblemàtics de la zona tot pedalant, també s’oferia un tast de gastronomia local i descoberta de racons de la comarca.
Així doncs, en els avituallaments es podien degustar aliments de petits productors de la zona, i al final es va comptar amb la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria d’Osona.
En aquesta primera edició hi van prendre part uns 300 ciclistes repartits en recorreguts de 70, 110 i 160 quilòmetres. El projecte de potenciar Osona com un territori de referència per a la pràctica del gravel va arrencar abans de la pandèmia.
L’any passat ja se’n va fer un tastet, i aquest 2023 s’ha pogut fer aquest gran esdeveniment. La intenció és consolidar la prova i fer més curses de petit format durant tot l’any.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't