Pòquer de trimofs d’Albert Llonch a la Hivernal de Campdevànol

La participació entre les tres distàncies de la Hivernal va rondar les 400 persones

“En comptes de la Hivernal, li haurem de dir la Primaveral”, deia Jordi Tubau, president de l’Associació Esportiva Sant Grau, l’entitat organitzadora de la prova. L’onzena edició de la Hivernal de Campdevànol va quedar marcada pel sol i la calor, impròpia del mes de febrer, però força habitual en aquesta cursa.

A la prova reina, la cursa llarga (27 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu), no va haver-hi sorpreses i el camprodoní de l’equip Red*Ink Albert Llonch va completar el seu pòquer de victòries a la prova campdevanolenca. El 2019 i el 2020 es va endur la Marató i l’any passat, la cursa de 27 quilòmetres.

Enguany, Llonch va marcar un temps de 2h 51min i 6 seg –gairebé sis minuts més que el 2022– i va compartir el triomf amb el ripollès d’adopció Ivan Moreno (Team KH7), tot i que el xip va donar-li la victòria per dos segons. Moreno va sortir més fort, però al tram cronometrat entre Coll Roig i la Covil (2.001m), Llonch va prémer l’accelerador i es va escapar. “Després l’he anat esperant i hem baixat junts fins a l’arribada”, explicava el camprodoní. De neu en van trobar molt poca, només “una mica de neu fonda just després de la Covil i alguna placa de gel”. El podi el va completar Quim Duran a més de vuit minuts del vencedor.

En categoria femenina, la victòria va ser per a la corredora de Sant Bartomeu del Grau i del 9h Sports Anna Pujol (3h 17min 20seg). Tot i no agradar-li sortir al capdavant perquè “es va molt ràpid”, Pujol va imposar-se a la pujada, “que és el meu fort”, i a la Covil ja anava sola. La campdevanolenca Ada López va ser segona a més d’un quart d’hora de Pujol i el tercer esglaó del podi va ser per a Thais Pentinat, a mitja hora de la vencedora. En la cursa curta (14km i 700m) va vèncer Jordi Gallego (1h 10min 37seg). Jordi Pujol va arribar a 20 segons de Gallego, mentre que Erik Zurita va acabar tercer a menys d’un minut del primer classificat. Neus Guinovart es va imposar en dones amb comoditat (1h 22min 57seg), per davant de Mireia Luscher i Ivet Navarro.

La participació entre les tres distàncies de la Hivernal va rondar les 400 persones (163 corredors a la prova de 14km; 142, a la de 27km i 89 a la caminada de 9km).

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 80 persones.