“Més enllà de la pista” i “ELMER, experiència intergeneracional d’educació física a l’escola” van ser els projectes guanyadors de la novena edició dels Premis Activitat Física, Innovació i Societat, Ciutat de Vic, que es van lliurar dijous a la tarda al Mas Osona de Vic. Aquests premis, que enguany han comptat amb nou participants, van adreçats a aquelles propostes vinculades a l’àmbit de l’activitat física, amb l’objectiu de reconèixer el treball de persones vinculades a clubs esportius, escoles, instituts, universitats, gimnasos o entitats de lleure que són un exemple de motivació, persistència i vocació permanent per a la seva feina. La finalitat d’aquests premis és aportar elements de qualitat en la pràctica de l’activitat física i l’esport, tant en l’àmbit de la innovació metodològica i el rendiment esportiu com en el de l’educació, el lleure o la recreació.
Els premis consten de dues categories. La primera és el Premi Universitat de Vic: Activitat Física i Innovació i la segona, el Premi Penya Barcelonista Plana de Vic: Activitat Física i Societat. En aquesta primera categoria el projecte premiat va ser “Més enllà de la pista”, de Sílvia Jurado, Daniel Moreno i Nil Baucells, que tractava els valors en l’hoquei patins al Club Patí Vic, adreçat als infants des de 6 fins a 12 anys i consistia que “cada mes es treballava un valor fent participar tant els nens i nenes com els pares i mares”, va explicar Jurado.
En la segona categoria, el projecte guanyador va ser “ELMER, experiència intergeneracional d’educació física a l’escola”, de Gemma Torres, Isabel Carrera i Alba Vilaregut. Aquest projecte es va dur a terme a l’escola Vic Centre i es basava en un treball conjunt entre nens i nenes i persones grans amb l’objectiu de trencar estereotips i estigmes a l’hora d’educació física. Per fer-ho possible, s’aprofitava l’hora en què els nens i nenes feien educació física a l’escola per fer-hi anar les persones grans. Llavors es feien grups barrejant els nens i nenes amb la gent gran i es proposaven reptes que havien de resoldre junts i que segons les autores això feia que el més enriquidor del projecte eren “les connexions que es creaven: com es parlaven, s’ajudaven i col·laboraven entre ells”.
En aquesta edició, el jurat estava format per Eduard Comerma, Ernest Baiget, Xavier Peña, Gil Pla, Joan Arumí, Miquel Alier, Jordi Pagespetit, Titi Roca i Júlia Almor. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Vic, Titi Roca, va voler destacar que els dos projectes guanyadors d’aquesta edició “van alineats a la política esportiva de l’Ajuntament i la ciutat” i respecte als guanyadors, Roca va ressaltar que “trobàvem adient fer aquest petit acte de reconeixement al treball fet i esperem que l’any que ve ho puguem celebrar d’una altra manera”, fent al·lusió a la Festa de l’Esport de Vic, que enguany s’ha cancel·lat a causa de la pandèmia de la Covid-19. El coordinador del grau de CAFE de la UVic-UCC, Eduard Comerma, va celebrar que “una entitat de la ciutat vagi més enllà del vessant purament esportiu”, i en la mateixa línia, el vicerector del professorat de la UVic-UCC, Albert Juncà, va ressaltar que “la Universitat vol donar valor a les entitats de la ciutat que fan accions com aquestes” i va animar que projectes d’aquest tipus serveixin d’estímul. D’altra banda, el president de la Penya Barcelonista Plana de Vic, Miquel Alier, va assenyalar que “és un premi que entreguem amb molt de gust i mirarem de continuar col·laborant-hi”, mentre que el vicepresident, Joan Sala, va ressaltar que una de les grans virtuts d’aquest projecte és que ja s’ha realitzat.
El premi està dotat en 1.000 euros, 500 euros per al projecte guanyador de cada categoria.
{{ comment.text }}