Tona es prepara per rebre la Volta

Serà la sortida de l’etapa reina, el 26 de març, que acabarà a La Molina i també passarà per dins de Vic i de Manlleu.

15/02/2015

L’Ajuntament de Tona i la Volta Ciclista a Catalunya van signar dimecres el conveni per organitzar la sortida de l’etapa reina de la cursa, que es durà a terme el dijous 26 de març.

“Serà una etapa d’autèntica muntanya en la qual els corredors patiran” que “definirà molt el que serà la Volta”, va avançar el seu director, Rubén Peris, en un acte que es va dur a terme a la sala de sessions amb la presència dels tres clubs ciclistes que hi ha a la població.

Encara que els detalls del recorregut no es revelaran fins al dia de la presentació de la prova, l’etapa, de 191km i amb final a La Molina, tindrà un primer port a Osona mateix i continuarà cap al Ripollès abans de transcórrer per la Cerdanya.

Quan falta confirmar els horaris definitius, els corredors sortiran al voltant de les 11 del matí de la plaça Major i donaran una volta de 10km abans de tornar al poble per la carretera de Manresa amb la cursa ja llançada, que després passarà per dins de Vic i Manlleu.

“Ens fa molta il·lusió que Tona pugui acollir una sortida d’etapa després de 47 anys”, reconeixia l’alcalde, Josep Salom, que de seguida va arribar a un acord amb Peris quan aquest li va transmetre la proposta de tornar a la població per quart cop.

El regidor d’Esports, Miquel Espona, va avançar que s’estan preparant activitats complementàries coincidint amb la visita dels ciclistes, entre els quals hi haurà Purito Rodríguez, Alberto Contador i Alejandro Valverde, segons ells mateixos han revelat.

En aquesta enquesta han votat 441 persones.