El Tona guanya a la Rapitenca i se situa en llocs de fase d’ascens

La victòria per 1 a 2 combinada amb l’ensopegada dels rivals deixa els tonencs en una situació de privilegi

Jornada rodona pel Tona en la Tercera RFEF. Els de Ricard Farrés tenien un desplaçament complicat al camp de la Rapitenca, a on es presentava un escenari amb un rival que s’hi jugava la permanència. El Tona també tenia certa pressió per sumar els tres punts i mantenir viva la flama de classificar-se per la fase d’ascens.

Al final de la jornada, la combinació de resultats no ha pogut ser més positiva pels tonencs: el triomf per 1-2 contra els de la Ràpita, combinada amb l’ensopegada del Prat i l’Escala en els seus respectius partits deixa els osonencs en cinquena posició, el que significa ocupar llocs de fase d’ascens quan queden només dues jornades de lliga.

Pel que fa al partit, el Tona ha sortit amb la intenció de jugar amb els nervis del rival i aprofitar les errades que podia generar la precipitació d’un equip que tenia un partit a cara o creu. La proposta li ha sortit bé a Ricard Farrés, i amb els fonaments ben posat ens defensa ha controlat el partit des de l’inici.

Al minut 36, una falta a la frontal ha permès a Nil Salarich -que havia substituït al lesionat Escarrabill-, marcar de xut directe. Amb el 0 a 1 i la situació controlada s’ha arribat al descans.

En la segona part, la Rapitenca ha sortit a buscar el partit i conscients d’això el Tona ha posat els cinc sentits en la defensa. La bona tasca al darrera s’ha combinat amb un joc ofensiu més directe, i de nou ha donat els seus fruits.

En una acció de contraatac protagonitzada entre Èric Vilanova i Pau Morer, aquest últim ha marcat el 0 a 2 (60′). Malauradament, els locals han escurçat distàncies poc després (63′), i en l’última mitja hora de partit al Tona li ha tocat patir al darrera. Malgrat això, en dues accions que han acabat al pal els de Ricard Farrés també haurien pogut sentenciar.

El triomf deixa el Tona en cinquena posició amb 47 punts, dos més que els seus perseguidors. Ara, el conjunt tonenc haurà de defensar aquest lloc en la classificació en el duel que l’enfrontarà al Reus aquest diumenge a 2/4 d’1 del migdia a casa. La notícia, però, és clara: jugar la fase d’ascens a 2a RFEF depèn d’ells mateixos.

Qui és el favorit a les eleccions als EUA?

En aquesta enquesta han votat 113 persones.