Victòria plàcida del CB Vic-UVic

Els vigatans superen el Cornellà gràcies a una molt bona feina en defensa i en atac, i d’aquesta manera sumen la quarta victòria del curs després de cinc jornades

02/11/2023

El CB Vic-UVic no va patir gens per superar un Cornellà que semblava haver arribat a la capital osonenca sense ganes de competir. De fet, tot i que van començar el partit atacant amb decisió i buscant l’encert en el tir exterior, els cornellanencs es van anar fent cada vegada més petits, fins al punt que el Vic, amb el pas dels minuts, agafava més distància en el digital.

De fet, ja des de l’inici, l’equip vigatà es va mostrar molt centrat en el partit; mentre que en atac els jugadors realitzaven una molt bona circulació de pilota per acabar trobant espais dins la pintura o jugadors pràcticament sols a la línia de 6,75, també estaven molt actius en aspectes defensius, ja que aconseguien robar pilotes amb força facilitat per acabar amb contraatacs ràpids i cistelles fàcils. Així, es va arribar al final del primer període amb un clar 32 a 18 favorable al conjunt local. I de fet, aquesta dinàmica es va fer extensiva fins a la mitja part, ja que el CB Vic-UVic, amb una defensa zonal alternativa, va sorprendre un Cornellà que no va saber trobar la manera d’atacar-la. Això, sumat al bon percentatge de rebot defensiu dels vigatans, va fer que aquests acabessin marxant al descans amb 20 punts de diferència al marcador (49-29).

A la represa, el conjunt visitant semblava que començava a plantar cara, però tot i així els costava trobar situacions de tir lliurat. D’altra banda, a més, els vigatans seguien a la seva i, amb un alt percentatge en el tir de tres, sobretot de la mà de David Vidal, continuaven sense donar opcions de remuntada al Cornellà, que principalment sumava des de la línia de tir lliure.

A l’últim quart, l’equip visitant va aprofitar que el Vic va abaixar la intensitat defensiva per començar a trobar l’encert i aconseguir guanyar el període per 13 punts de diferència (20-33). Tot i així, aquesta empenta final no va ser suficient per capgirar el marcador, de manera que el CB Vic-UVic es va endur la quarta victòria de la temporada en cinc jornades.