Xavier Prims i Núria Ramon s’imposen a la Corriols de Foc

Lluís Aguilà, Montse Gràcia, Jordi Gallego i Ari Carbonell guanyen la resta de curses

La serra de Milany va tornar a ser l’escenari de la Corriols de Foc, que es va disputar dissabte a Vallfogona de Ripollès. 480 atletes van prendre part en una de les tres proves: la Gran Trail, de 30 quilòmetres; la Trail, de 20, i l’Express, de 10.

La calor va fer acte de presència però el recorregut, enmig de paisatges ben florits gràcies a la pluja de les darreres setmanes, va portar també “zones d’ombra i fresqueta enmig de les fagedes”, expliquen des de l’organització.

La cursa continua amb un alt nivell de participants, enguany amb 480 atletes: “Estem molt contents de la rebuda que té la cursa, ha fet un dia esplèndid”, comentava Quim Merino de l’organització d’una prova que s’ha convertit en una de les referents dins de les curses de muntanya i que any rere any augmenta la participació.

A la Gran Trail la victòria va ser per a Xavi Prims, amb un temps de 2h 40min 42seg. Al seu darrere però a gairebé nou minuts va arribar Marc Costa, mentre que el podi el va completar Carles Galobardes, arribant a gairebé 10min del guanyador. En fèmines, Núria Ramon va ser la més ràpida a creuar l’arribada amb un temps de 3h 3min 22seg.

Ho va fer amb una clara diferència respecte a Coqui Begliardo i Teresa Mas, que van arribar a més de 24 i 29min, respectiva·ment, de la primera. La victòria a la prova Trail va ser per a Lluís Aguilà, amb un temps d’1h 55min 38seg. Per darrere seu van entrar Marc Guàrdia, a 3min 54seg, i Lluís Roquet, a 4min 20seg del guanyador. Neus Guinovart amb un temps de 2h 8min 10seg va ser la primera fèmina, seguida de Montse Gràcia, que va arribar a 10min 40seg de la primera i d’Ivet Navarro amb un temps de 2h 19min 29seg.

La cursa Express va ser la més disputada. Jordi Gallego va ser el més ràpid comple·tant el recorregut amb un temps de 46min 25seg. El va seguir Erik Zurita a 2min 9seg i Jorge Font a 3min 3seg. Ari Carbonell va ser la més ràpida en una cursa molt emocionant. Va gua·nyar amb un temps de 56min 5seg, mentre que Vanessa Verdaguer i Laia Canals van completar el podi arribant juntes a 1min 21seg de la guanyadora i deixant enrere a només quatre segons Sílvia Collell, que va fregar el podi però va acabar quarta.

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 59 persones.