EL 9 NOU, 12 de juliol de 2004
El camp de futbol municipal de Vic cau a trossos. La UE Vic es queixa que no pot assumir les reparacions “urgents ” que hi cal fer, però l’Ajuntament recorda que és el club, qui en té la concessió, el responsable del seu manteniment. El grup municipal d’ERC ha denunciat la deixadesa d’aquest a i d’altres instal·lacions esportives i insta CiU a dissenyar un pla de manteniment o a revocar les concessions.
El camp municipal de futbol de Vic es va inaugurar el març de 1986, data en què l’Ajuntament va fixar una concessió d’ús a la UE Vic per un període de 35 anys. Aleshores “les instal·lacions eren noves i tot era perfecte”, explica Joan Font, president del club.
Amb el temps s’han anat deteriorant i ara l’entitat veu “impossible” fer front als çlesperfectes: quan plou els vestidors s’inunden, el sostre de la tribuna està a punt de caure, l’aigua calenta de les dutxes i la calefacció són insuficients i falten moltes butaques.
El club destina 18.000 euros anuals al manteniment “mínim” de la instal·lació, és a dir, al gas, el llum i l’aigua, però no pot assumir “cap inversió”. Ni tan sols en té prou per poder il·luminar el camp de nits -als entrenaments-, ja que només funcionen la meitat dels focus, perquè cada recanvi costa més de 900 euros.
“A vegades hem hagut d’assumir reparacions de la pròpia butxaca”, expliquen els membres de la junta, que repetidament han demanat a l’Ajuntament que els ajudi a mantenir el camp. Però la presidenta de, l’Institut Municipal d’Esports (IME),Ja regidora Lourdes Miquel, insisteix que “mai ens n’hem desinteressat”, i que “potser s’han de demanar responsabilitats a les anteriors juntes”.
Segons Miquel, el contracte de la concessió deixa clar qui ha d’assumir el manteniment i “si no s’hagués deixat fer malbé, ara no caldria fer reparacions”.
“Ara és qüestió de seguretat”
El mal estat del camp de futbol ha arribat a “un límit” i, segons la junta de la UE Vic, “ara és qüestió de seguretat”.
El sostre de la tribuna, per exemple -a la foto de dalt-, s’ha de pintar “urgentment”. Retardar aquesta reparació podria provocar-ne el rovell i, conseqüentment, que cedís. El mateix passa amb les butaques, que no s’han substituït des de la inauguració del camp, el 1986: n’hi ha que estan trencades i a moltes fileres en falten.
A dins dels vestidors també hi ha “greus problemes”, com al de l’equip local, ja que algunes plaques del sostre estan foradades i donen a la tribuna (a la dreta). Quan plou, el club assegura que s’han arribat a registrar 40 centímetres d’aigua dins els vestidors
La junta de la UE Vic considera que instal·lar gespa artificial al camp és “vital”. Permetria estalviar “molta aigua” i mantenir els dos camps de sorra, segons explica Lluís de Planell, secretari de l’entitat. Aquest febrer, l’Ajuntament de Vic va aprovar inicialment el projecte de substitució de la gespa, però encara no hi ha terminis establerts, segons explica Lourdes Miquel, regidora d’Esports de Vic.
Miquel explica que el projecte “està sobre la taula”, que el segueix “directament l’alcaldia” i que la intenció és executar-lo, però que depèn “de les prioritats del pla d’inversions” d’aquesta legislatura, que encara no s’ha aprovat. L’Ajuntament ha mantingut contactes amb la UE Vic i els ha explicat que “el principal problema és el finançament”, ja que el pressupost del projecte puja a 739.221 euros.
La UE Vic confia que l’Ajuntament l’executi “al més aviat possible”, però mentrestant estudia la possibilitat de demanar un crèdit amb un aval del mateix consistori per portar-lo a terme directament. El canvi de la gespa actual a l’artificial implicaria reduir en dos metres de llargada i d’amplada la mida del camp.
També es canviarien les porteries i els banderins de còrner i es pavimentarien les superfícies que queden entre el terreny de joc i les graderies del camp perquè, segons el projecte, es desaconsella que la gespa artificial tingui contacte amb terra o fang. També s’instal·laria un nou sistema de reg, amb boques a fora del camp.
{{ comment.text }}