EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Alpens estrena servei de farmaciola

L’espai, en una localitat amb la població envellida, evitarà desplaçar-se a altres municipis


17/03/2019
Alpens

Anar a buscar una simple pastilla pel mal de cap pot suposar precisament un maldecap per a una persona gran si al mateix poble no hi ha farmàcia. Això és el que els passava fins ara als veïns d’Alpens, on un 22,5% de la població és major de 60 anys. A partir d’aquest divendres, però, entra en funcionament un nou servei de farmaciola que els evitarà desplaçaments. L’alcaldessa, Montse Barniol, explica que “sempre n’havíem parlat” però per diversos motius i també “per desconeixença” no ho havien activat.

Per anar a buscar els medicaments els veïns aprofitaven viatges a altres pobles o demanaven a algú que es desplaçava perquè els fessin l’encàrrec. Finalment, però, el regidor de Sanitat, Lluís Reina, va engegar el tràmit i el Departament de Salut els va autoritzar a donar el servei que es concedeix a nuclis de població que ho demanen per raó de llunyania o dificultat de comunicació respecte a una farmàcia. Les farmàcies més properes que tenen són la de Sant Boi, a 12 quilòmetres, i la de Montesquiu, a 13. Per facilitar-ne la instal·lació el consistori va oferir el local municipal situat a la planta baixa del Casal Municipal de la Placeta, on hi havia l’antic consultori, i que feia uns anys que estava en desús.

Al concurs públic s’hi van presentar dues candidatures i el va guanyar la farmàcia de Montesquiu que regenta Núria Utgés, que aquesta setmana estava acabant d’adequar el local on han fet reformes. La farmacèutica explica que l’espai obrirà tres dies a la setmana, ja que la llei preveu que obri un mínim de 10 hores setmanals. Dos dies, dilluns a la tarda i divendres al matí, coincidiran amb l’obertura del consultori, que depèn de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Sant Quirze, i també funcionarà dimarts al matí. Segons Utgés, zones de Lleida, d’on és originària, hi ha molts pobles que utilitzen aquesta fórmula de la farmaciola, que depèn de la farmàcia d’un altre municipi i on poden oferir els mateixos serveis amb un estoc més limitat.

A Osona i el Ripollès, n’hi ha almenys cinc, a Sant Miquel de Balenyà, Perafita, Rupit, Gombrèn i Planoles. Per Barniol, és positiu afegir un servei en un moment en què, diu, la tendència és més de “perdre serveis” que no pas guanyar-ne.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 133 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't