L’adaptació dels mitjans de comunicació tradicionals a l’era digital és “un camí que ja no té retorn”, apunta Mateu Sabala, alumne de 2n de Batxillerat del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. El jove d’Aiguafreda, que té clar que vol ser periodista, ha fet una anàlisi de com EL 9 NOU, un mitjà amb més de 40 anys de trajectòria que abasta Osona, el Ripollès i el Vallès Oriental, es va transformant, també en un mitjà digital.
La metodologia que ha utilitzat mostra que “el mètode és el més important per a una bona recerca”, apunta la tutora del treball, Maite Godayol. Per fer l’anàlisi Sabala es va fixar en l’hipertext, la hiperactivitat i els multimèdia. Va fer entrevistes a alguns periodistes del mitjà i també enquestes a més d’un centenar de persones de les tres comarques. Alguns aspectes que destaca el jove del treball és que el diari de paper “és encara el que té el pes important i continua sent el referent” i que “els joves llegeixen més el digital”. El diari digital, apunta, “va creixent” i molta gent hi accedeix a través de les xarxes socials, per les quals proposa “posar-hi alguna cosa més” a banda de les notícies que es publiquen a la pàgina web.
EL 9 NOU a l’era digital
Mateu Sabala, alumne de 2n de Batxillerat, fa una anàlisi de com el periòdic es va transformant, també en un mitjà digital
Notícies relacionades
{{ comment.text }}