El públic accedirà al recinte del festival per la plaça Major d’Oristà, i seguirà el camí fins a l’entorn de la font de la Baga. El Cantilafont continua voltant pel Lluçanès amb el repte de buscar cada any un poble diferent i, si pot ser, un lloc proper a una font. D’això ja fa set anys, i aquesta condició itinerant i lligada al paisatge s’ha convertit en un dels seus atractius, a banda del cartell.
Aquest dissabte, a partir de 2/4 de 6 de la tarda i fins la matinada, desplegarà una oferta “multidisciplinària”, explica Ruben Pujol, un dels components de Nyandú i membre de l’organització del festival. Del circ i les arts del moviment, en general, a les veus d’autor, el rock, els ritmes urbans i l’electrònica. Yldor Llach i Sobre rodes, el seu espectacle d’equilibri en bicicleta, donaran la benvinguda a un públic que a primera hora s’espera que sigui familiar. De l’acrobàcia es passarà als ritmes hip-hop i rap de la cantant i saxofonista Lauren Nine (Laura Roig), un dels descobriments que proposa el Cantilafont. I també per deixar-se sorprendre és Pelat, la proposta de Joan Català, en un espai que l’actor comparteix amb el públic i un tronc per crear un ritual que cada vegada és únic. El moll de l’os musical arribarà amb Clara Peya i Enric Montefusco, cada un d’ells amb treballs molt recents. La cantant i pianista amb la seva deconstrucció de l’amor a Estómac, i després d’haver entrat en nous públics gràcies a l’anunci d’Estrella Damm. I l’exlíder de Standstill amb Diagonal, el disc que dona continuïtat coherent al seu debut en solitari amb Meridiana.
De nou el llenguatge del circ, ara utilitzant bales de palla, amb Amer i Àfrica, tancarà la tarda. La nit arrencarà amb Pau Vallvé, que celebra 20 anys de carrera amb el sòlid treball Life Vest under Your Seat. I viurà un moment culminant amb Will and the People, un còctel de rock, grunge, reggae i altres ritmes. Playback Maracas portarà el Cantilafont cap al terreny de l’electrònica i la festa, que s’acabarà de rematar amb DJ Eneida Fever!
Passar de poble a poble “és una de les coses que ens costa més esforç, però també una de les claus de l’èxit”, diu Ruben Pujol respecte al Cantilafont. També intentar ser coherents amb la filosofia d’un festival que vol donar vida al territori però no deixar-hi petja. Per això aquest any han insistit en la reducció de residus, no generant-ne de plàstic. Esperen unes 2.600 persones, com l’any passat, però no volen créixer gaire més. “Un màxim de tres mil persones, i mantenir aquesta quantitat”. Cantilafont va néixer com “un punt de trobada de la gent del Lluçanès”, però ja va més enllà.
{{ comment.text }}