La Universitat de Vic va posar ahir punt i final al Congrés de l’Acció Social a Catalunya, Inclusió.cat, després de dos dies on més de 300 persones han reflexionat sobre el present i el futur dels Serveis Socials a Catalunya. Aquesta edició se centrava en abordar la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a l’entorn domiciliari, i va posar de manifest la necessitat de donar més importància a la comunitat així com uns serveis socials descentralitzats i propers.
Mitjançant ponències, taules rodones i diverses sessions paral·leles, s’ha defensat el desenvolupament de nous models organitzatius centrats en les persones, que prioritzin el suport a domicili, i el paper aliat de les administracions públiques en aquesta reestructuració. També s’ha debatut sobre com ha d’encaixar la innovació en Serveis Socials i sobre com es poden reforçar els models de proximitat. Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, va subratllar en la inauguració del Congrés la importància d’espais de reflexió, i va defensar que l’objectiu del sistema ha de ser bàsicament “atendre més gent, abans i millor, preventivament i en el seu entorn”.
El Congrés, que va estar organitzat per la Càtedra de Serveis Socials de la UVic-UCC i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, acaba aquesta edició reforçat i es posiciona com a referent i com a punt de trobada de membres del Sistema Català de Serveis Socials, així com una eina per la generació i divulgació de coneixement científic.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't