L’11a edició de Lactium, la mostra de formatges catalans que per tercer any consecutiu es va ubicar al parc de Jaume Balmes de Vic, el cap de setmana passat, va acabar superant els 20.000 visitants, un 20% més dels que s’havien comptabilitzat l’any passat, segons dades facilitades per la Regidoria de Fires i Mercats, aquest dilluns.
En la bona valoració que es fa de l’edició també s’hi compten la plena ocupació de les activitats programades a l’Aula de Formatge Bonpreu-Esclat o “l’alt grau” de satisfacció dels expositors pel que fa al nombre de vendes assolides. Altres activitats que també van tenir bona acollida van ser el Rock & Txis de dissabte a la nit, amb 40 tapes servides pels formatgers i música en directe; la jornada tècnica de divendres al Sucre –que va comptar amb 60 participants, exhaurint totes les places disponibles–, o l’espai Benvinguts a Pagès i Fet a Osona, que tindrà lloc l’1 i el 2 de juny.
Sébastien Roueche, de la Via Làctia de Vic a Andorra
Entre els participants al Lactium –dissabte al matí com a jurat del concurs i a la tarda com a ponent– hi havia Sébastien Roueche, que fa dos anys i mig va obrir, al carrer de la Fusina de Vic, la Via Làctia, un establiment especialitzat en formatges on va poder exhibir el desconegut ofici d’afinador. El local, que de seguida va agafar renom, acaba de tancar després que a Roueche li arribés una proposta de feina “que no podia rebutjar”. Portarà tota la secció de formatges de la cadena Pyrénées, a Andorra. El local de Vic està en traspàs.
{{ comment.text }}