Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El valor de la proximitat

La cooperativa Plana de Vic inaugura les noves instal·lacions de Gurb de 1.200 metres quadrats després de ser mig segle a Vic

“Fa 53 anys un grup de pagesos de la Plana de Vic es van agrupar. Deien que per tenir futur necessitaven eines que l’entorn no els donava.” D’aquesta manera es va crear la Cooperativa Plana de Vic, recordava el president, Vicenç Fabré, aquest dijous a la tarda a la inauguració de la nova seu situada a Gurb, un edifici modern de 1.200 metres quadrats. Després de més de mig segle la cooperativa fa un canvi de seu que els serveix també per “actualitzar i posar-nos al dia”, deia Fabré. “És un moment històric”, assegurava, perquè la cooperativa “sempre ha estat vinculada a Vic”, per la qual cosa va agrair a la ciutat que “sempre ens ha tingut en bona consideració”. Amb la inauguració es posa en marxa el nou economat “modernitzat i professionalitzat”, la farmàcia, la secció de crèdit, la de medi ambient i enginyeria i l’agrobotiga.

El gerent, Daniel Bassas, va remarcar l’obertura de l’agrobotiga, anomenada Rebost Pagès, amb productes de proximitat i ecològics. Parlava de “sostenibilitat” i “arrelament al territori i a les famílies”. Sumant l’economat i la farmàcia parlava d’una oferta variada “que dona resposta a les necessitats” i que és “un punt de partida per donar nous productes i serveis”.

L’alcalde de Gurb, Josep Casassas, va assegurar que “és important que la cooperativa sigui al municipi”, perquè segons deia se sol parlar del poble com una zona industrial i residencial i “hi ha un sector primari important i potent”. La Cooperativa Plana de Vic, afegia, “representa la continuïtat i adaptació dels agricultors i ramaders al municipi”.

En la inauguració, amb desenes de persones que van tastar productes locals, hi va intervenir el gastrònom Pep Palau, que va apuntar que “el món canvia a gran velocitat” i que “el sector primari no ho té gens fàcil, però ho ha de saber fer per viure a la terra i de la terra”. Segons Palau, els aliments “han de tenir la centralitat que mereixen” i la clau, va assegurar, “no està en la quantitat sinó en la qualitat”, que passa “pel respecte pel medi ambient”. En aquest sentit va parlar de valors que té en compte des de fa dècades la Cooperativa Plana de Vic. Un valor que remarcava era precisament el “cooperativisme”, del qual “en sou una prova”. Palau va destacar altres valors com el compromís cap a la societat, el medi ambient i les persones. També va fer referència als valors de la sostenibilitat i la proximitat, que “sembla obvi però cal insistir-hi i fer-lo nostre”. Finalment va citar Josep Pla: “Ens hem d’omplir la boca orgullosos de productes poc viatjats”. Un aspecte que la cooperativa sempre ha practicat.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.