EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els drons han aterrat a la societat per quedar-se

Cada vegada més augmenta la presència en diferents àmbits de la vida de les persones. Tant és així, que ja es planteja la possibilitat de transportar òrgans i sang via drons.


09/03/2018

Rubén Higaldo, Marc Riera i Eloy Molina. Vic

Els robots voladors que veien a les pel·lícules futuristes s’han convertit en una realitat en la vida quotidiana de les persones. No només per l’oci, sinó també per finalitats mediques, competicions i suport per a creadors de continguts audiovisuals. Rafael Cruz, Vicenç Xavier Março i Miquel Garriga estan relacionats amb aquesta tecnologia en diferents àmbits i ens aproparan aquesta eina versàtil.

Rafael Cruz, youtuber del canal “Mundodron” ha aconseguit fidelitzar una audiència de 150.000 subscriptors de diferents edats i països. Cruz assegura que els drons seran part de la nostra vida diària en un futur no massa llunyà, de fet, recalca que “ens haurem d’acostumar a veure desenes de drons sobrevolant per sobre nostre diàriament”. El creador realitza diversos vídeos al seu canal, on fa reviews dels últims productes voladors que han sortit a la venda. També es mostra preocupat, ja que hi ha molts usuaris que es pensen que els drons són una joguina. “Utilitzar-lo requereix certa experiència prèvia, no pots comprar-lo i fer-lo volar el primer dia, són molt perillosos” Afegeix també que: “Les aspes d’alguns aparells, com el DJI Phantom 4, poden amputar fàcilment el dit d’una persona, i en cas de caure des de gran altura sobre el cap d’una persona, l’impacte pot ser mortal, són 2 quilos de pes”.

En Vicenç Xavier Marco treballa a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i és un aficionat i seguidor de l’actualitat dels drons. Per en Vicenç, l’ús dels drons en els hospitals és un avanç molt important, sobretot quan es tracta de dur sang o òrgans a altres centres mèdics. “No és la primera vegada que un pacient mor per no rebre un òrgan a temps, les ambulàncies en moltes ocasions són víctimes del transit de les grans ciutats. Gràcies als drons, això s’ha acabat, tothom rebrà el que necessiti a temps”. Tot i això, ens adverteix que: “Controlar un dron no és tan fàcil com sembla, una cosa és arrancar motors i volar en un descampat, un altre de molt diferent és volar enmig de la ciutat, esquivant obstacles i aterrar de manera correcta, no és fàcil, gens fàcil”.

D’altra banda, Miquel Garriga era un treballador d’una gran superfície en una petita tenda de drons. En ella feia demostracions als clients per vendre’ls. “Vaig començar perquè volia treballar, sense ser aficionat i em va agradar. “El seu cas és d’una persona que desconeixia totalment aquest món i per la seva feina es va aficionar. En l’actualitat, Garriga afirma que actualment treballa amb els drons i fa competicions de les quals rep diners. “És poc sintomasdelsida.org i no és en totes les competicions però facilita molt les coses. També ens donen xassís o peces, que és de gran ajuda perquè se solen trencar en competició”. Garriga, creu que al nostre país no s’està quedant enrere en aquesta tecnologia. “S’ha canviat fins i tot la normativa perquè evolucioni encara més”, afegeix. Els preus van de 34 € a gairebé els 10.000 € depenen de les característiques del dron. També es poden comprar per peces i per internet com fa Garriga. “El preu de la Xina és molt més assequible que comprar a les botigues d’aquí i encara més si ho compres per peces”.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 502 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't