EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Joieria total

Albert Mediavilla, que compagina els oficis de joier, fonedor, clavador i gravador, ha obert el seu taller i botiga amb marca pròpia a Vic


15/03/2019
Vic

Es dedica a crear peces de joieria. Però a la feina pròpiament de joier, també hi suma les de clavador de pedres, gravador i fonedor. Quatre oficis en un, que li permeten controlar la totalitat del procés. Després de formar-se bàsicament a Barcelona, Albert Mediavilla (Vic, 1986) ha tornat a la seva ciutat natal per obrir, des de fa poc més de mig any, el seu taller de joieria. I ho ha fet, a més, exhibint marca pròpia, que ha batejat com a Alquimista.

Un dels somnis de l’alquímia era la recerca de la pedra filosofal, que havia de permetre transformar qualsevol metall en or. Mediavilla toca de peus a terra. Es conforma manipulant l’or o la plata, entre d’altres metalls, per convertir-los en peces de joieria úniques. Li agrada especialment treballar a partir de pedres –“precioses o no tan precioses”– que presentin formes singulars o amb tallatges “estranys”. A partir d’aquí, “em limito a vestir-les”, diu. Una de les fonts d’inspiració és la mateixa naturalesa, on “hi ha poques formes geomètriques”, però “totes tenen la seva proporció”. A banda de peces pròpies també treballa per encàrrec o completant processos per a d’altres professionals del ram.

Mediavilla va seguir un intens periple formatiu que culminaria, entre d’altres, amb el títol del Gremi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemòlegs (JORGC), l’any 2017. Aquells estudis els va compaginar agafant experiència en diferents tallers de joieria de Barcelona i començant a perfilar la seva pròpia marca. Tot un bagatge amb el qual, ara, s’ha vist amb cor de plantar-se per ell, i de fer-ho al seu Vic natal. “He tingut la sort d’aprendre de gent que en saben molt”, assegura.

Mediavilla aprofita per reivindicar la doble condició d’artista i artesà del seu ofici. De fet, el 2016 va merèixer el primer premi de l’11a edició del Concurs d’Insígnies que es lliura anualment als artesans catalans guardonats amb el Diploma de Mestre Artesà. Ho va fer amb una peça titulada Perseverança, una virtut que esdevé “fonamental” en aquest seu ofici. I en tants d’altres.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 484 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't