Acostar la lectura a les persones grans o amb mobilitat reduïda. Aquesta és la iniciativa anomenada “Biblioteca de CAPçalera” que el CAP i la Biblioteca Municipal de Manlleu porten a terme, a través de voluntaris del centre, amb l’objectiu de millorar la salut i el benestar emocional de la ciutadania.
Anna Rovira, infermera del CAP de Manlleu, explica que “va ser idea d’una infermera, que tenia gent a domicilis que els agradava molt llegir i que no podien desplaçar-se a la biblioteca. Ella va posar-se en contacte amb el centre per si podien fer una col·laboració”.
Ho fan a través d’algun voluntari, que permet acostar a casa dels usuaris els llibres que més els agraden. Les visites al domicili, però, només són la meitat del projecte. L’altra part correspon a la promoció, per mitjà dels professionals del centre, d’uns tríptics que conviden els pacients a llegir i a participar en les activitats culturals que s’organitzen a la biblioteca.
Una de les usuàries d’aquest servei és Pilar Ayats, que diu que serà una bona opció anar a la biblioteca i reprendre l’hàbit de llegir quan fa molta calor, o bé molt fred.També s’hi ha agafat Maria Dolors Mayenco, que té previst participar, entre d’altres, als clubs de lectura i als tallers que vagin desplegant-se a partir d’ara al centre.
Núria Silvestre, directora de la Biblioteca Municipal de Manlleu, és clara sobre l’objectiu del projecte: “El que esperem és donar a conèixer el servei de la biblioteca de lectura pública i que serveixi per millorar el benestar emocional de les persones que viuen a Manlleu.
El projecte es reprèn ara però la seva cocció data de l’any 2019, quan es va incloure en el Pla Local de Salut. Llavors, però, l’esclat de la pandèmia va impedir la seva posada en marxa.
{{ comment.text }}