La cadena Viena ha obert aquesta setmana el seu segon restaurant a Vic, ara a la plaça Major. Ho ha fet just 10 anys després d’obrir el primer, al polígon Mas d’en Prat, “que ha estat molt ben acollit. Aquest és una opció més”, segons va explicar a EL 9 NOU la directora d’Innovació i Client de l’empresa, Marta García. García va afirmar que “el producte és el mateix però adaptem cada local en funció del lloc” i el de la Plaça, on hi havia hagut una oficina bancària, disposa d’espais més familiars o per a colles i d’altres en racons més “tranquils, perquè al final tenim clients diferents durant tot el dia”. El nou local, on s’hi ha fet una inversió de 900.000 euros, té 450 metres quadrats i hi caben unes 150 persones entre l’interior i la terrassa.
Amb aquesta obertura l’empresa, nascuda a Sabadell l’any 1969, suma 60 locals propis repartits per Catalunya, Andorra (on n’hi ha dos) i el País Valencià (també amb dos). “Anem obrint cada any a llocs nous i in crescendo”, va dir García, “però som prudents. Aquest 2018 en vam obrir 6 i aquest any seran 7, per arribar a 63 al desembre”. Per a l’any que ve hi ha la previsió d’obrir-ne 10. És present pràcticament a tot Catalunya a partir de l’eix Sabadell-Granollers-Reus, “des d’on hem crescut com una taca d’oli”. L’empresa té a Sabadell dos centres de producció, “on ens fem tots els productes carnis i el pa, excepte el de motlle”, va dir García, que va afegir que les receptes són pròpies i algunes “ja tradicionals combinades amb les innovadores”. I és que pensa que “no ens podem adormir, perquè si hi ha alguna cosa al nostre sector és competència”. L’empresa, que aquest any celebra el cinquantè aniversari i factura 85 milions d’euros, ha optat per integrar tota la cadena de valor “des de la matèria primera fins a la logística. Som molt de fer-nos-ho tot nosaltres”, va dir.
Donarà feina a 25 persones i ha creat 20 nous llocs de treball
El nou Viena disposarà d’una plantilla de 25 persones, 20 dels quals són nous llocs de treball i altres arriben del restaurant que ja té al polígon Mas d’en Prat. L’empresa fa promoció interna i per exemple la gerent del nou local “va començar a treballar al que tenim al polígon”, expliquen García i Òscar Pérez, cap de zona, que afegeixen que per tradició “les noves obertures són una oportunitat per promocionar”. A tot el grup, l’empresa té 1.600 treballadors. A la imatge, tots dos amb els treballadors i el director general de l’empresa, Marc Siscart.
{{ comment.text }}