El curs 2015-2016, la Fundació Impulsa va becar 16 alumnes als estudis de formació professional. Aquest curs n’hi ha 110. El creixement de taca d’oli d’un projecte que va començar a Osona de la mà dels empresaris més joves lligats al Consell Empresarial d’Osona ha arribat ja a la Garrotxa i el Berguedà. Ho farà el curs vinent al Moianès, i segons va explicar el president de la Fundació, Carles Cuyàs, “estem estudiant portar el projecte a una comarca més gran, però això ens comportarà dos anys de preparació”. Pel que fa a Osona, el nombre d’alumnes becats és de 63, 43 en estudis de grau mitjà i 20 en grau superior, “i es podrà arribar com a molt a una desena més”, diuen. A la Garrotxa ja se n’han becat 33, tots en estudis de grau mitjà, i al Berguedà, el darrer curs, 14, també tots en grau mitjà.
Tant Cuyàs com Juli Ferrer, membre de la junta, van explicar davant una cinquantena de persones que el 95% dels alumnes acaben els estudis i d’aquests un 70% ja treballen. També van destacar la figura del mentor, una persona que cada alumne té perquè el guiï en el camí dels estudis. En aquest sentit, un d’ells, Xavier Framis, va definir l’experiència com a “molt interessant, perquè tot i que primer et penses que ets tu que fas un favor t’adones que són ells que et fan el favor a tu”. Igualment, sobre aquesta figura l’estudiant Gerard Dot va explicar que “és com un pare amb qui hi pots parlar de tot. Jo he continuat el grau superior gràcies a ell”. Dot estudia paisatgisme i medi rural i està convençut “que quan acabi el segon curs l’any que ve, trobaré feina”.
La Fundació atorga beques d’entre 60 i 150 euros mensuals i un ordinador a cada alumne, a més del mentor. A canvi, ells es comprometen a aprovar el 80% de les assignatures i fer, entre d’altres, 25 hores a l’any de voluntariat. Els possibles alumnes són detectats pels centres escolars i són becats en funció de la seva renda (la mitjana familiar per persona a Catalunya és de 12.000 euros, segons van dir). Cuyàs va insistir a explicar que se’ls demanava esforç i que l’objectiu era “que tinguin una oportunitat”.
Pel que fa al finançament, l’entitat va començar amb 40.000 euros i ara ha arribat als 250.000. Disposa d’aportacions anuals d’empreses i d’altres fundacions o entitats com Ausafutur En el futur volen tenir un programa de bossa d’oportunitats i un altre que permeti als alumnes crear la seva empresa un cop hagin acabats els estudis. Per tot plegat els caldrà més finançament.
La Fundació Impulsa beca 110 alumnes en cinc anys
Els resultats i projectes de futur es van presentar dimecres a Vic
Notícies relacionades
{{ comment.text }}