EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La jornada STEAM a la UVic-UCC acull més de 1.500 persones entre participants i públic

El primer premi a la First Tech Challenge, la competició internacional, va ser per les alemanyes F.R.O.G.

01/03/2020
Vic

L’equip F.R.O.G., format per un grup de noies alemanyes, va resultar el guanyador de la competició de la First Tech Challenge, la competició internacional que es feia per primer cop a Vic en el marc de la jornada STEAM, on també hi havia les competicions de la First Lego League i la Junior. Més de 1.500 persones van participar en la jornada de dissabte, que es va fer a les instal·lacions de la UVic-UCC, a Vic. A la competició internacional, que permetrà a les guanyadores competir a nivell mundial als Estats Units, hi van participar 17 equips i es va fer amb l’anglès com a llengua vehicular.

Els guanyadors de la First Lego League van ser els FEDAC Coolest Wolvineers de l’escola Sant Narcís de Girona que ja havia guanyat també l’any passat. El matix equip també va aconsegui el premi al millor comportament del robot que també s’havia endut l’any passat. En segon i tercer lloc s’han situat els mateixos equips de l’any passat però de forma invertida. Així, el segon classificat ha estat l’equip Vilabots de Sant Pere de Vilamajor mentre que el tercer classificat ha estat per l’qquip Arobot de l’escola Els Estanys de Platja d’Aro. Tots tres aniran a la final estatal els dies 28 i 29 de març a Santa Cruz de Tenerife.

D’Osona es van endur premis en diverses categories els 7Siblings i els L.A.ONada, del Casals de Gràcia de Manlleu, en el disseny de robots i en el premi als valors respectivament; LEGurb, de Gurb, en disseny del robot; Kings of the City, de la Salle de Manlleu, en la categoria d’innovació, i els Cataplans, de l’institut La Plana de Vic en la categoria també dels valors. En aquesta competició hi han participat quaranta equips de les comarques d’Osona, el Bages, el Vallès Oriental, l’Alt i el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Gironès, el Barcelonès i el Berguedà.

En aquesta enquesta han votat 893 persones.