EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La UVIC-UCC declara l’estat d’emergència climàtica

Des del 2006, s’ha aconseguit reduir el consum d’electricitat un 14%, el del gas en un 3% i el d’aigua en un 11%

El Consell de Govern de la Universitat de Vic/Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) ha aprovat el manifest impulsat per la comunitat científica, docent, administrativa i els estudiants que declaren la seva preocupació de la institució davant l’escalfament global que està creixent i s’afegeix a la declaració de l’estat d’emergència climàtica del govern de Catalunya.

Asseguren que hi ha “una emergència molt real” que implica l’esforç conjunt des de tots els “àmbits particulars, institucionals, empresarials, municipals i nacionals per tal de parar les emissions de carboni i l’escalfament global”. Per això, el manifest vol conscienciar el nostre entorn de l’amenaça a què ens enfrontem com a individus i com a societat si no actuem des d’ara mateix.   

El punt 13è que anuncia el document dels Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i el Codi Ètic de la Universitat demana a les persones, administracions i empreses de la Catalunya central i les que formen part del Patronat de la Fundació Universitària Balmes “que analitzin a fons quines accions reals i efectives duen i poden dur a terme en els propers anys per disminuir la seva aportació negativa a l’emergència climàtica global”.

La Universitat està lluitant contra l’escalfament global amb el projecta Ecocampus. El seu objectiu és aconseguir infraestructures, campus i instal·lacions que facin referència a la sostenibilitat i l’eficiència. També a la Universitat hi ha dos grups de recerca i quatre càtedres que treballen per diagnosticar i disminuir l’emergència climàtica i lideraran accions per conscienciar aquesta problemàtica i es proposaran mesures a les institucions pròximes per parar les emissions i l’escalfament global.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 244 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't