Musicologia, religiositat popular o cultura popular són algunes de les temàtiques de les set comunicacions que es presentaran, aquest dissabte, en la XII Jornada de presentació de la recerca etnològica 2024 a Osona i a la Catalunya Central. Una jornada que coordina el Museu del Ter de Manlleu i que tindrà lloc a Prats. Es tracta de la recerca etnològica efectuada a Osona i al Lluçanès. La jornada es podrà seguir en línia a través d’aquest enllaç al canal de Youtube del Museu del Ter.
La proposta forma part del programa Cultura Viva, que és una iniciativa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d’estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l’any, per tot el país.
En aquesta edició es presentaran set comunicacions, corresponents a recerques de temàtiques diferents però amb l’etnologia com a element comú. Entre les comunicacions hi ha temàtiques tan diverses com: la musicologia, la religiositat popular o la cultura popular entre d’altres. La jornada és gratuïta i no cal inscripció. Es farà a L’Espai de Prats a partir de les 9.45 h del matí.
Els treballs que es presentaran són: ‘La memòria dels objectes’, a càrrec del Grup de Recerca Local de Taradell. ‘El toc de les campanes de Sant Pere de Roda. Bé Cultural d’Interès Local’, de Maria Ocaña. ‘Dansa i tradició. Trenta anys de danses vives a Prats de Lluçanès’, de Roser Reixach. ’50 anys del Motor Club Vall del Ges’, de Gerard Verdaguer. ‘La reconstrucció del Pont Nou de Roda de Ter (1939-45), de Carme Garcia, Jordi Ballús i Jordi Serra. ‘Concepció Piniella i la música’, de Glòria Ballús i ‘Col·lecció profana de relíquies (suposadament) sagrades’, de Joan Arimany.
Trobareu informació del programa complet i també els resums de les recerques etnològiques presentades en edicions anteriors en aquest enllaç.
{{ comment.text }}