“La violència de gènere és una lacra”, segons sostenen els Mossos d’Esquadra. En canvi, no hi ha la mateixa conscienciació quan un delicte es comet sobre el col·lectiu LGTBI. Malgrat que “Osona és una comarca bastant segura” també hi ha accions que poden ser punibles, i per tal de conèixer els drets que els assisteixen l’associació Talcomsom va organitzar divendres una xerrada amb la presència de dos dels agents del servei d’atenció integral i de la sotsinspectora Elisabet Graell, que va reconèixer el “dèficit de tenir una atenció fluïda amb el col·lectiu LGTBI”. En tot cas, va apel·lar a contactar amb la comissaria davant de qualsevol consulta i “us animo a denunciar-ho, sé que no és fàcil” i alhora va oferir la “porta oberta del cos dels Mossos a les vostres demandes”.
L’aprovació el 2014 per part del Parlament d’una llei pionera per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia ha permès “regular molt bé el tema administratiu”, segons els agents, en l’aplicació dels delictes d’odi i discriminació recollits pel Codi Penal espanyol. Els Mossos van destacar que la majoria de denúncies “acaben prosperant i s’acaben sancionant per la Generalitat” i van insistir al col·lectiu a “lluitar vosaltres pels vostres drets” i davant de qualsevol dubte o consulta acudir als Serveis d’Atenció Integral que tenen alguns ajuntaments.
En aquest sentit, van remarcar que “moltes vegades no ens feu confiança” i que davant de qualsevol cas d’agressió, insult o maltractament “és important explicar-ho bé” i formular una denúncia perquè “si no ho denunciem no és visible”. Els Mossos també van garantir que davant de qualsevol escorcoll els membres del col·lectiu sempre seran atesos per agents del sexe amb què se senten identificats i van alertar que “internet ha fet que hi hagi més assetjament” contra els més vulnerables. Alhora van aprofitar per donar consells de seguretat de cara a la Pride BCN de l’últim cap de setmana de juny.
{{ comment.text }}