L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Quadpack engega aquesta setmana la connexió entre màquines

La fàbrica de Borgonyà serà la primera del grup a aplicar la tecnologia d’internet de les coses

El 9 Nou
24/05/2021
Borgonyà

Durant aquesta setmana  a Technotraf es connectaran la vuitantena de les màquines que tenen a través de la sensorització després que s’ha fet una prova pilot durant un any amb 13 màquines, una de cada secció del procés de producció de taps. L’empresa del grup Quadpack ha estat treballant en els darrers dos anys en un hardware recollint les dades per poder ara predir qualsevol incidència ajudats d’un software extern. El director d’operacions, David Altimiras; el responsable de la maquinària, Joan Colomer, i Roger Colomer, llicenciat en Telecomunicacions i responsable informàtic, expliquen com aquestes eines del 4.0 són “un pas més de la robotització i automatització que s’ha fet els darrers 15 anys a la fàbrica” i, alhora, diuen, sense aquesta robotització, ara no es podrien obtenir les dades que “ens serveixen per anticipar-nos i prendre les decisions correctes alhora que fan que la planta sigui més eficient i milloren els llocs de treball”.

Posar en marxa tota la sensòrica i la captura de les dades “és el valor afegit alhora que la part més sensible”, diu Altimiras, “perquè d’empreses que les tracten ja n’hi ha ara moltes al mercat”.

Fins ara, l’empresa ja té instal·lada una planta de biomassa –aprofita les restes de la fusta que tracta amb un sistema d’aspiració– que ha permès una millora mediambiental i també d’eficiència energètica dins l’empresa aconseguint una temperatura que permet “treballar millor als operaris” i tanquem el cicle per ser neutres en carboni, diu Joan Colomer, remarcant que la gestió 4.0 també s’ha aplicat a la planta energètica. “Ara mateix podem saber en cada moment per què hi ha una punta de consum i solucionar-ho”, diu, i el mateix control hi és sobre el sistema d’aspiració en una empresa que fa molta pols perquè treballa amb fusta. Tenen digitalitzat, diuen, tot el que seria l’engegada de la fàbrica.

Amb el pilot fet fins ara, els resultats “han set molt bons. Hem monitoritzat les màquines, hem extret informació i ja hem millorat coses perquè hem pogut saber per què no anava bé”, diu Roger Colomer. Durant aquest any s’invertiran 360.000 euros en aquest projecte que després s’implementarà a les fàbriques que el grup té a Castellbisbal i a Louvrette, a Alemanya.

La segona fase d’aquest procés serà connectar-se directament al software del sistema de gestió “i el canvi del SAP perquè tota l’organització pugui veure el que passa a la fàbrica en temps real”. Així, totes les oficines comercials, repartides per tot el món, tindran la informació al moment. “No ho podem fer tot de cop”, afegeixen.

“Hem creat un sistema que puguem parlar amb la màquina”, diu Roger Colomer, perquè sempre hi “puguem afegir qualsevol cosa o puguem canviar el software quan vulguem. La tecnologia és pròpia”, afegeixen. En el procés hi han participat també els responsables de qualitat, Maria Arumí, i producció, Enric Casas.

El grup Quadpack té previst invertir 4 milions d’euros en la millora i modernització de tots els processos i en innovacions en producte. Amb 577 treballadors a tot el grup, va facturar al voltant de 102 milions el 2020

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't