Durant tot el cap de setmana, Ripoll celebra la setena edició de la Fira Europea del Formatge, una activitat organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament i l’associació Producte del Ripollès, a més de l’associació Ruta Europea del Queso. Enguany, hi participaran un total d’11 formatgeries i 3 begudes.
La representació local la formen Mas El Lladré i Pujol-Orra, de les Llosses; Muuu Beee, de Ripoll; la formatgeria Palou, de Campdevànol, i la Roura Soler, de Sant Pau. Els sis formatges europeus seran l’Idiazabal, el de Maó-Menorca, la Torta del Casar, Queijos da Beira Baixa, Quesos de Villaluenga i Queso Castellano. A més a més, es podran acompanyar de la cervesa Minera, el vermut Murcarols i Vinalium.
Una de les novetats de l’edició és que la fira passarà de fer-se a la plaça de l’Ajuntament en comptes de davant l’església de Sant Pere. “A la nova ubicació hi ha menys sol i hi posarem una carpa”, explicava Marina Puigcorbé de Mas El Lladré.
La fira estarà oberta tot el dia i hi haurà tastos populars per un preu de vuit euros preparats per #Somformatgers i que es podran menjar a la zona chill out. Els dos dies, a l’església de Sant Pere, hi haurà un vermut formatger (15 euros), al matí, i un tast guiat maridat (22 euros), que dissabte serà de vins i diumenge de cerveses –amb un aforament de 75 persones per sessió–. La fira també comptarà amb un taller de llana infantil el diumenge a la tarda, inflables, el trenet turístic i plats especials a alguns bars i restaurants de la vila. “És una fira del productor al consumidor”, rematava la regidora de Fires, Manoli Vega.
{{ comment.text }}