Fa tres temporades el Femení Osona-Centre Oftalmològic VSK va gaudir d’una primera experiència a la Primera Catalana femenina de bàsquet, on va assolir l’ascens com a conseqüència del treball i creixement d’una entitat que havia començat a fer els primers passos de manera independent la temporada 2012-2013 després d’una iniciativa que no va reeixir entre el CB Tona, el CB Torelló i el CB Vic. L’experiència, però, va durar poc perquè l’equip va perdre la categoria la temporada següent. Ara feia temps que es treballava des de la base per recuperar-la quan les jugadores estiguessin preparades, però la reestructuració que ha fet la Federació Catalana de Basquetbol per escurçar la temporada a causa de la Covid-19 ha acabat comportant un nou ascens que el club, malgrat trobar-se a la part alta de la taula, no esperava. Això, però, no vol dir que no l’afrontin amb ganes i il·lusió i ja fa dies que entrenen per estar a punt per començar el 17 d’octubre.
“S’ha avançat una mica a l’ascens que teníem planificat però ja hi treballàvem perquè ens pujaven unes Júnior molt potents”, comenta l’entrenadora de l’equip, Anna Farrés, que enguany farà tàndem amb Xevi Barriobero mentre que Òscar Colomar serà l’ajudant. D’aquesta fornada de joves amb projecció, Laia Saus i Laura Codina s’incorporen al primer equip i també serà en la dinàmica Marta Roma, que forma part del Sènior B. La resta del grup és un bloc de continuïtat format per Clàudia Alba, Susanna Rosselló, Itziar Muñoz, Eli Viñolas, Eulàlia Martí, Judit Vila, Júlia Subiranas i Laia Parareda. Qui no hi serà aquest any són Carla Montero, Adriana Palau i Ariadna Plans, a causa de la impossibilitat de compaginar els entrenaments, amb una major exigència per afrontar la nova categoria, amb la vida laboral i els estudis. “La nostra filosofia és apostar sempre per gent de la casa i no anar a buscar jugadores fora. Creiem que les joves ja tenen nivell i s’estimen el club, cosa que ajuda a l’hora de competir”, afirma Farrés. Tot i així, l’entrenadora no amaga que el repte és complicat. “Ens ha tocat un grup amb rivals difícils. Hi ha equips que tenen molt bàsquet i d’altres que s’han reforçat. Tindrem dificultats però treballem amb l’objectiu de poder competir amb tots”, diu. Si acabaran jugant o no, però, com en molts altres esports, és una incògnita. “Jo tinc molts dubtes tal com estan les coses amb el coronavirus. Si juguem serà una temporada atípica, on els entrenadors ens haurem d’adaptar constantment. Mentre ens deixin entrenar ho farem, perquè és una manera de fer créixer les jugadores”, assegura.
També han començat a treballar la major part dels 23 equips que enguany es preveu que hi hagi al Femení Osona i la resta ho farà la setmana que ve. Com a novetat, s’ha creat un Sènior C format per exjugadores i un quart Infantil. És el rècord d’equips d’una entitat que va néixer amb vuit grups i que no ha parat de créixer.
{{ comment.text }}