La sort ha tornat a somriure Vic. El segon premi de la Grossa de Cap d’Any, el número 64773, s’ha venut parcialment a Vic. En concret, a l’estanc del carrer Verdaguer. El premi és de 32.500 euros la butlleta. Se n’han venut 20. En total, 650.000 euros. També s’ha venut a Barcelona, Terrassa, Martorell i l’Ametlla del Vallès.
Aquest diumenge al migdia l’estanc era tancat. Aquest estanc és un dels històrics de Vic. El va obrir l’any 1965 Mercè Onyós. Des d’aleshores, l’havia regentat la família fins que, recentment, Ramon Fatjó l’ha traspassat a un nou propietari, Jaume Arnau. Fatjó, de totes maneres, encara ha estat qui aquest diumenge ha acudit a l’establiment per celebrar el premi. Aquest estanc, l’any 1988, va donar el premi més gran fins aleshores de la 6/49 amb 356 milions de pessetes.
Aquest migdia, responsables de Loteries de Catalunya han lliurat a l’establiment el cartell acreditatiu del premi.
El primer premi de la Grossa de Cap d’Any ha estat pel número 56975, venut a Vilassar de Mar i a Campdorà, a Girona. En aquest cas, cada butlleta estava premiada amb 100.000 euros. El tercer premi ha estat pel 75182 (venut a Lleida i Manàrguens, a la Noguera); el quart, el 32695 (Barcelona, Figueres i Vallfogona de Balaguer); i el cinquè el 68211 (Calaf, Barcelona i Falset).
D’aquesta manera, continua l’idili d’Osona amb la Grossa de Cap d’any. Al sorteig de l’any passat, la sort ja va somriure Manlleu, des d’on, via internet, es va comprar una butlleta, o més, del primer premi, afortunat amb 100.000 euros per bitllet. També va caure un cinquè premi a Sant Feliu Sasserra, on es van repartir 50.000 euros. En concret, el supermertat Grilló va vendre’n 20 butlletesp. L’any anterior ja havia tocat a Sant Miquel de Balenyà i Seva, on es van repartir 650.000 euros del segon premi.
SE N’HAVIA VENUT MOLTA MÉS QUANTITAT
La situació política ha fet que moltes persones i entitats s’hagin abocat aquest any a comprar la loteria de la Grossa de Cap d’Any, després de fer boicot a la de Nadal. I això es tradueix en un augment de vendes que podria ser del 50%, segons diuen des d’alguns punts de venda d’Osona i el Ripollès, que han notat un canvi de tendència també respecte a altres anys, encara que no tenen dades definitives perquè es poden adquirir números en línia fins una hora abans del sorteig, que serà diumenge a les 12 del migdia.
Des de l’Estanc de la Fina, al carrer Nou de Vic, Ester Puig explica que “ha augmentat molt, suposo que per tot el que ha passat”. Tot i que les butlletes es venen des de Sant Joan, les darreres setmanes se n’han venut moltes, encara que des del 22 de desembre “es corre molt: es busquen números concrets, una data, un naixement”, diu Puig. Aquest increment de vendes també l’han notat a Gràfic Paper, de Ripoll, que creuen que “segurament la vendrem tota”. Des de l’Estanc d’en Jaume, del carrer de Gurb de Vic, expliquen que “haurem fet ple si tot va bé”, ja que “si vols fer un encàrrec des de fa tres setmanes no n’hi ha”.
El fet que les butlletes costin 5 euros fa que, com explica Ester Engo, de l’Estanc Anita de Ripoll, molta gent “mira de tenir diferents terminacions”. Puig apunta que “amb 50 euros poden tenir totes les terminacions”. Molts n’agafen una de cada, diu, o d’altres reparteixen un dècim de 5 euros per a cada membre de la família.
Des de l’Estanc d’en Jaume de Vic també comenten que hi ha moltes entitats i empreses que s’han passat a la Grossa. En el cas de les associacions, expliquen, algunes han apostat a més d’un número: “És una loteria massa jove encara per jugar a una gran quantitat” amb un sol número.
Des de la Generalitat diuen que a falta de dades de venda i de retorns, han distribuït un 3,82% més de butlletes a Osona i un 0,89% més al Ripollès en data 27 de desembre. També s’ha triplicat la venda per internet.
{{ comment.text }}