Al cingle més alt de Tavertet fa uns anys que hi viu una comunitat budista no monàstica. Des de fa un temps, a aquest espai hi acudeixen tot tipus d’artistes, que busquen unes condicions òptimes que els afavoreixin els seus processos creatius. Es tracta del Laboratori d’Arts Contemplatives (LAC).
Sense l’estrès del món, amb el silenci, la calma i connectant amb un mateix. El Laboratori d’Arts Contemplatives ha acabat donant forma concreta a una sèrie d’experiències que ja s’havien viscut abans, en què artistes de diferents disciplines passaven per aquest entorn a oferir juna mostra artística a canvi, per exemple, d’alguna residència.
Amb el temps, però, els responsables de la comunitat van veure que l’experiència podia anar més enllà d’oferir un entorn privilegiat amb vistes al Pirineu i el Montseny -“altres n’hi ha”-, i d’aquí va néixer el LAC, amb eines i recursos afegits per afavorir l’estada i ajudar a desenvolupar l’expressió artística.
Pintura, música, escriptura, … El de Tavetrtet és un regufi físic, però també mental, per treballar la instrospecció com a font, tasmbé, d’inspiració. Perquè l’art, com explica una de les participants del LAC amb qui ha parlat EL 9 TV, “no acaba tenint tant a veure amb la forma que agafa, sinó des d’on sorgeix”.
{{ comment.text }}