El 9 Nou | 15:23
Opinió

En la gala de divendres es van evidenciar els mèrits indiscutibles de tots els finalistes i resta de candidats. I tothom els hi va reconèixer

Editorial | Els premis Osonenc de l’Any i el talent

La gala de l’Osonenc de l’Any que es va celebrar divendres a l’envelat del Polvorí de Sant Pere de Torelló va tornar a demostrar el talent que hi ha a la comarca. Lluc Crusellas, que l’any passat es va proclamar millor xocolater del món, i que va portar el nom de Santa Eulàlia de Riuprimer, Osona i Catalunya a tot arreu, va ser el més votat pels lectors d’EL 9 NOU. El seu, com s’ha demostrat, és un valor amb molt futur i el premi és un dels primers fruits que recull de molts anys treballant de valent. Però si un problema tenen aquest tipus de guardons és que, a priori, només hi ha un guanyador. Però això no és del tot cert. En la gala de divendres es van evidenciar els mèrits indiscutibles de tots els finalistes i resta de candidats. I tothom els hi va reconèixer.

Anna Urpina s’ha convertit en una violinista amb projecció internacional gràcies, segurament, a un talent innat, però també pel seu incansable treball, amb molts sacrificis, i sempre amb el suport de la seva família. El president de Sant Tomàs, Joan Casany, un altre dels brillants finalistes, va voler compartir la seva nominació amb totes les persones que formen l’entitat. I així ho va voler destacar en el seu discurs, que va compartir amb una usuària, Sandra Plans, treballadora de la secció de patates de Sant Tomàs, una nova línia que es va obrir l’any passat per continuar donant feina a persones amb discapacitat intel·lectual. La feina que ha fet Sant Tomàs en els seus 60 anys d’història és digna d’admiració i la seva nominació en aquesta edició del Premi Osonenc de l’Any és, entre molts altres mèrits, perquè no paren d’innovar. Les paraules de Sandra Plans durant la gala, assegurant que se sent satisfeta i realitzada i que fa una vida com qualsevol altra persona de la seva edat, és sens dubte el millor reconeixement que poden rebre les persones que treballen per Sant Tomàs.

Com en les últimes edicions, el Consell Comarcal d’Osona i la Cambra d’Osona van sumar-se als premis fent un reconeixement al talent jove i a la innovació. El cuiner Eduard Aliberch i l’emprenedor Àlex Saiz van ser els dignes guanyadors d’aquestes distincions.