| 11:25
Opinió

No es tracta només de si se’l mereixia més Messi, Lewandowski o Benzema, sinó també de si és just o no premiar esportistes d’esports d’equip. Jo, ho reconec, en tinc els meus dubtes. I vosaltres?

Esports d’equip, premis individuals

Dilluns de la setmana passada es van lliurar a París les Pilotes d’Or, un trofeu de gran prestigi que atorga la revista esportiva francesa France Football. Són uns premis que cada any estan envoltats per la polèmica. Ja se sap, mai plou al gust de tothom i com que de futbol hi entenem tots, doncs tots tenim tendència a criticar el que s’ha decidit.

Aquest any hi ha hagut molta polèmica, bàsicament pel que fa a la Pilota d’Or que es va donar a Leo Messi. Tanta polèmica i tanta discussió que gairebé ni s’ha parlat d’un altre debat habitual: Tenen raó de ser els premis individuals en esports d’equip?

La polèmica té la seva raó de ser. Jo soc dels que penso que Messi és el millor futbolista de la història. És només una opinió que segur que molts de vosaltres compartiu i molts d’altres, no. Però, tot i reconèixer els seus mèrits, pregunto: Què podria fer Messi sol en un equip de futbol? Guanyaria cap partit? La resposta està clara, oi? No, no podria, és evident. Un equip de futbol són 11 jugadors i per suposat que n’hi ha de millors i pitjors però al cap i a la fi tot són importants.

En el cas d’un tennista, atleta, judoka… Doncs no hi ha massa discussió, cadascú guanya o perd pels seus propis mèrits o demèrits. Però a un jugador de futbol, bàsquet, hoquei o handbol donar-li un premi presenta alguns dubtes. No es tracta només de si se’l mereixia més Messi, Lewandowski o Benzema, sinó també de si és just o no premiar esportistes d’esports d’equip. Jo, ho reconec, en tinc els meus dubtes. I vosaltres?