| 00:18
Opinió

Fa uns deu anys des de la UVic s’aguaitava la gastronomia amb interès. S’habilitava l’aula del gust a Nutrició i Dietètica, i es feien intents lloables de màsters que no van reeixir. El tren d’algunes oportunitats va passar de llarg, però vull creure que no va ser l’últim

La universitat gastronòmica de Pollenzo, un somni

M’ho deia el xofer que em portava en cotxe de Torí a Pollenzo, “la universitat ha canviat la regió, ens ha posat al mapa i ha estat un revulsiu econòmic sense precedents”. En efecte, ha estat així. Tot prové d’una obsessió de Carlo Petrini, fundador de Slow Food el 1986, que consistia a crear un espai on s’ensenyés la gastronomia amb tots els ets i uts, un espai en el qual aquesta adquirís el nivell de disciplina universitària que mereix, sempre, és clar, partint de…

Contingut exclusiu per a subscriptors

Si ja ets subscriptor, inicia sessió o registra't