Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Les obres de la plaça de la Noguera

Pel bé de tothom caldria rebaixar la tensió que s’ha viscut en alguns moments els últims dies

  • El 9 Nou
  • 24/05/2021 | 23:38
  • Vic

Amb la reubicació del mobiliari urbà i la delimitació amb tanques de l’espai que ocuparan els habitatges, aquesta setmana han començat les obres de la plaça de la Noguera de Vic. Fa temps que els veïns, tant a través de l’associació del barri del Remei com els joves que formen part de Remei Reviu, han posat en l’agenda política la reivindicació que no s’hi facin els blocs d’habitatges previstos. El ple de l’Ajuntament de Vic va debatre ara fa un any una moció impulsada per Remei Reviu que reclamava que es mantingués la plaça perquè consideren que aquesta s’ha convertit en un espai de cohesió social. Tot i obtenir el suport d’ERC i Capgirem, la proposta no va prosperar pel vot contrari de l’equip de govern de Junts. Aquesta reivindicació en un barri amb una elevada densitat de població i pocs espais verds és tan legítima com la que tenen els propietaris de fer ús en aquest moment del seu dret a construir habitatges en un terreny privat i que la normativa urbanística preveu que s’hi facin pisos. La gran oportunitat per salvar la plaça de la Noguera va ser durant la redacció del nou POUM en el mandat passat. Tots els partits polítics que tenien representació al consistori –Junts-PDeCAT, ERC, Capgirem, Vic per a Tots, PSC i Plataforma Vigatana– van participar en el procés d’elaboració d’aquest nou pla i van negociar diferents propostes per donar el seu vot a favor o en contra. D’aquesta manera es va aconseguir, entre d’altres, reduir l’edificabilitat de la zona del Graell o que el vial del bosc del Puig dels Jueus no aparegués en el redactat final. En el cas de la plaça de la Noguera, que llavors era ja com ara un espai que els veïns s’havien fet seu, es van desestimar les al·legacions presentades per l’Associació de Veïns del Remei. Cal reconèixer, però, que es van fer millores al projecte que preveia l’anterior POUM. Es va canviar la ubicació dels habitatges i es va reservar un espai per mantenir una petita plaça a la confluència del passeig de la Generalitat i el carrer Bisbe Strauch. Hi ha veïns que ho veuen bé i altres que ho consideren insuficient. Pel bé de tothom caldria rebaixar la tensió que s’ha viscut en alguns moments els últims dies i posar-se a treballar plegats pels molts reptes pendents que té un barri amb moltes potencialitats.

LA PREGUNTA

Està a favor dels indults?

En aquesta enquesta han votat 2194 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.