| 10:16
Opinió

Messi ja era el millor sense necessitat de guanyar el Mundial

Tots som Messi

Sé que aquest article hauria estat més oportú fa unes setmanes, però la meva col·laboració a El 9 Nou és mensual i fins ara no em tocava escriure. Però vaja, diria que sempre és un bon moment per parlar de Leo Messi.

Què li falta a Messi per ser considerat el millor jugador de la història? “Guanyar un Mundial”, responien alguns. Doncs ja està, Messi ja té el Mundial. La final la va jugar l’Argentina contra França i diria que és de les vegades que hi havia una gran majoria de gent que volia el mateix guanyador. Mig món, inclosos alguns francesos, volien que guanyés l’Argentina. O millor dit, volien que guanyés Messi. I aquest fet és, diria jo, vaja, un més que demostra que per a molts, i jo m’hi incloc, Messi ja era el millor de la història sense necessitat de guanyar un Mundial.

No em puc imaginar l’alliberament que devia sentir Messi en guanyar el Mundial. I les imatges dels minuts després de la final del partit ho demostren clarament. Leo és feliç jugant a futbol, però també és cert que cada vegada tenia més pressió a sobre. El PSG, amb una gran plantilla, no aconsegueix el seu objectiu de guanyar la Champions i alguns el culpen en bona part a ell per això. Com durant molt de temps, molts argentins dels que ara el posen en una vitrina abans el criticaven perquè deien que el Messi del Barça ho feia millor que el de l’Argentina.

Messi ja és campió del món i ara sí, per fi, tothom és de Messi. Ja era hora.